UBOJSTVO NEVINE ŽRTVE PRIZNAO POLICIJI

Strava u Švedskoj: Dječak (10) užetom zadavio četverogodišnjaka pa tijelo potom ostavio u šumi

Dječak (4) ubijen je zbog svađe na igralištu. Desetogodišnjak je poznat po nasilničkom ponašanju

ZAGREB - Desetogodišnji dječak priznao je švedskoj policiji ubojstvo četverogodišnjaka zbog svađe na dječjem igralištu.

Gradić Ljungby na jugu Švedske potresao je rezultat istrage zločina kakav se tamo ne pamti. Četverogodišnji Texas pronađen je u šumici nedaleko od svojeg doma 16. listopada. Dva dana poslije mještani su održali komemoraciju na mjestu pronalaska tijela. Prisutan je bio i desetogodišnji ubojica.

Policija je češljala to područje, iako je već dan nakon ubojstva dojavljeno da je riječ o drugom djetetu. Zabrinuti roditelji tražili su da se pokraj škola i vrtića postave čuvari, strahujući da poremećeni ubojica hara njihovim naseljem. Drugi nisu puštali djecu van.

Istraga je bila duga i složena. Budući da se sumnjalo da je ubojica dijete, inspektori su razgovarali sa 65 mališana u dobi od pet do 15 godina. Prije nego što je ubijen, Texas je bio na dječjem igralištu ispred zgrade. Jedina odrasla osoba na igralištu bio je Tony Muhaxiri (32) koji je tamo doveo sina.

Djeca su se igrala i na početku gurkala iz zabave. No, činilo se kako se igra pretvara u svađu. Odjednom je skupina djece krenula za četverogodišnjakom koji je bježao prema šumi. Muhaxiri nije dopustio svom sinu da ode s ostalom djecom, ali žali što sam nije naslutio da bi se igra mogla pretvoriti u tragediju.

Uskoro su se iz šume vratili svi, osim Texasa. Vještaci su utvrdili da se četverogodišnjak borio za život. Zadavljen je užetom za preskakanje. Tijelo je pronađeno poslije nekoliko sati, nakon kratke potrage pokrenute jer se dječak nije vratio kući s igrališta.

Dječak koji je počinio ubojstvo poznat je po nasilničkom ponašanju. Obitelj ubijenog Texasa tvrdi da su i prije imali problema sa starijim dječakom jer je bio agresivan. Policija je objavila da slučaj smatra riješenim. No, klasificiraju ga kao ubojstvo s predumišljajem, a ne kao ubojstvo iz nehata. Motiv nisu željeli otkriti ili ga nema. Dječaci nisu u rodu. Prema švedskom zakonu, maloljetnici ne mogu ići u zatvor. Desetogodišnjaka će stoga preuzeti socijalne službe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:33