HLADNOKRVNI ZLOČINAC

Strava u New Yorku: Uhićen ubojica koji je žrtvu u dizalu POLIO BENZINOM I ZAPALIO! Sve to zbog duga od 2000 dolara

U policiju se predao sam zaudarajući na benzin dok mu je cijela desna strana lica očito uništena plamenom
 AFP

NEW YORK - Muškarac optužen za spaljivanje 73-godišnje Delores Gillespie uhićen je danas ujutro te se po prvi puta pojavio u javnosti nakon stravičnog ubojstva . Newyorška je policija uhitila 47-godišnje Jeromea Isaaca koji je, prema prvim podacima istrage, svoju bivšu poslodavku prvo zalio benzinom, a potom je i zapalio dok je stajala u dizalu na putu prema svom stanu u četvrti VBrooklyn u New Yoku.

Isaac je navodno mrzovoljan majstor koji je bio bijesan jer mu nije isplaćno 2000 dolara za posao koji je obavio. Danas je optužen za ubojstvo prvog stupnja i izazivanje požara. U policiju se predao sam zaudarajući na benzin dok mu je cijela desna strana lica očito uništena plamenom.

Policija je priopćila kako je Isaac pričekao svoju žrtvu da se vrati iz kupovine. Kada su se vrata dizala otvorila Isaac ju je poprskao benzinom po licu i odjeći te ju zapalio s Molotovljevim koktelom. Žena se pokušala obraniti od napada, no susjedi i svjedoci navode kako su čuli užasno vrištanje dok je umirala u najgorim mukama. Isaac se u to vrijeme već udaljio s mjesta napada.

Ubojstvo je bila odmazda za neplaćeni dug od - 2000 dolara.

- Issac je s Delores stanovao dok je za nju obavljao poslove koje nije sama mogla. Kada je Delores otkrila da ju Isaac pokrada, otpustila ga je - ispričao je za New York Post Deloresin nećak, 52-godišnji Rickey Causey, dodajući kako je više krao nego čistio.

Isaac je od Delores tražio da mu isplati plaću za sve poslove koje je napravio, no ona je to odbila saznavši da ju je pljačkao.

Okrutno je ubojstvo trajalo manje od minute i cijelo je uhvaćeno preko sigurnosnih kamera. Nakon što je zapalio ženu pobjegao je koristeći se stubištem. Delores, za koju susjedi tvrde da je odrasla u Louisiani te patila od mentalnih bolesti, proglašena je mrtvom na licu mjesta.

- Nikada u životu nisam vidio ništa slično, a ovo radim već godinama - ispričao je neimenovani policajac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:36