NISU IMALI NI IGRAČKE

Strava u Češkoj: Roditelji dvoje djece držali u stanu da ih zaštite od 'zlog svijeta'

Obitelj je stanovala zatvorena u stanu u samom središtu Praga. Djeca su čak rođena kod kuće te nisu imala rodni list niti bila prijavljena kod liječnika
 ceskenoviny.cz

PRAG - Roditelji dvoje djece uhićeni su nakon policijske akcije jer svojim potomcima, dječaku od 3 i djevojčici od 1 godina života, nisu dopuštali izlaz iz kuće u strahu od 'zlog svijeta', navodi češki iDNES .

Djeca nisu imala igračke te se nisu znala službiti priborom za jelo.

Do otkrića nemarnih roditelja došlo je sasvim slučajno iako je policija još proljetos intervenirala kod iste obitelji nakon prijave susjeda.

Obitelj je stanovala zatvorena u stanu u samom središtu Praga. Djeca su čak rođena kod kuće te nisu imala rodni list niti bila prijavljena kod liječnika.

- Brat i sestra su fizički u redu, ali je vidljiva duševna deprivacija . Nikada nisu vidjeli igračke niti su nosili obuću na nogama - objasnio je pedijatar František Scheiberg.

Roditelji su djecu u potpunosti izlolirali od vanjskog svijeta zbog 'zaštite'. Trenutačno se nalaze kod skrbničke obitelji. Prema prvim informacijama, novu su obitelji dobro prihvatili te se polako prilagođavaju novom životu.

Policija još nije odlučila hoće li roditelje, koji su poklonici alternativnog načina života te se uopće ne zanimaju za djecu, optužiti za zanemarivanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:48