SPASILA GA DRUGA DJECA

STRAVA I UŽAS U JAPANU Uhićeni roditelji koji su 8-godišnjeg sina zavezali za stup

 Boris Kovačev/CROPIX

TOKIO - Japanska policija uhitila je roditelje 8-godišnjeg dječaka nakon što je utvrđeno da su ga lancem zavezali za stup u svom domu u Nagahami, na zapadu zemlje, izvijestili su u četvrtak lokalni mediji.

Par je sina na tri metra dugom lancu s dva lokota zavezao na osam sati, javlja dnevni list Kyodo. Prema istom izvoru, majka i očuh su priznali zlodjelo. Dječaka su spasila djeca koja su ga htjela posjetiti i kroz prozor vidjela da je zavezan lancem te su obavijestili susjeda koji je pozvao policiju. Policija ga je pronašla malaksalog, a pokraj njega je bila tek dječja posuda za nuždu. Prebačen je u bolnicu, ali osim iscrpljenosti nije imao druge tjelesne ozljede.

Osnovna škola koju pohađa ranije je znala zvati policiju zbog sumnji da je dijete zlostavljano, jer je često imao opekline i masnice, no vlasti nisu poduzele daljnje mjere jer je dječak tvrdio da je "dobro".

U prvoj polovici 2014. broj slučajeva zlostavljene djece porastao je u Japanu za 43 posto u odnosu na prošlu godinu. U tom je razdoblju zabilježeno 317 slučajeva zlostavljanja djece, no stručnjaci vjeruju da je broj znatno veći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:33