NAKON PARIZA

STRAH OD NAPADA U zadnji tren otkazana utakmica Belgija-Španjolska

TOPSHOTSRescuers evacuate an injured person near the Bataclan concert hall in central Paris, early on November 14, 2015. At least 120 people were killed in a series of terror attacks in Paris on November 13 according to a provisional total, a source close to the investigation said. AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA
 MIGUEL MEDINA / Getty Images / MIGUEL MEDINA

Prijateljska nogometna utakmica između reprezentacija Belgije i Španjolske, koja se trebala odigrati u utorak navečer u Bruxellesu, otakazana je na preporuku belgijskog nacionalnog centra za krizne situacije nakon terorističkih napada u Parizu, objavila je agencija AFP.

Spomenuti centar, pod ingerencijom belgijskog ministarstva unutarnjih poslova, preporuku je donio nakon što je u ponedjeljak navečer Centar za evaluaciju sigurnosnih prijetnji (OCAM) podigao stupanj opasnosti od terorističkih napada.

'Žao nam je što tako kasno moramo otkazati prijateljsku utakmicu između dvaju tako motiviranih timova i znamo da će mnogi navijači zbog toga bitiv razočarani. Ali u ovim iznimnim okolnostima ne možemo riskirati sigurnost naših igrača i navijača', naveo je u kratkom priopćenju belgijski nogometni savez.

Kao što je poznato, u Belgiji je uhićeno nekoliko osoba povezanih s napadima na pariz, u kojima je ubijeno najmanje 129 ljudi, a ranjeno ih je više od 350. Glavnina uhićenja dogodila se u kvartu Molenbeeku, koji se smatra svojevrsnim rasadnikom radikalnih islamista, a iz kojega je došlo nekoliko napadača. S istoga područja potječe i čovjek kojega su proglasili mozgom najkrvavijeg incidenta u Francuskoj od Drugog svjetskog rata.

Osim masakra u pariškoj koncertnoj dvorani Bataclan, u kojoj je ubijeno najmanje 89 ljudi, teroristi su u petak napali još nekoliko pariških lokacija, uključujući područje oko nacionalnog stadiona Stade de France. Napadi su se odvijali dok je na stadionu trajala prijateljska nogometna utakmica Francuska-Njemačka, a u publici je bio i francuski predsjednik Francois Hollande.

Premda su se još tijekom utakmice na stadionu mogle čuti detonacije, igra nije prekidana.

Za utorak navečer u Londonu na stadionu Wembley zakazan je prijateljski susret Engleska-Francuska, a premda treninge u Londonu čuvaju naoružani policajci, zasad nema govora o otkazivanju tog nogometnog sraza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 19:20