UZALUD USKRSNUO

'ŠTO SE ZAKONA TIČE, VI STE MRTAV ČOVJEK' Sudac odbio čovjeka pred sobom proglasiti živim

Službeno je sudski proglašen mrtvim 1994. godine, sedam godina nakon što je nestao bez traga i glasa

Amerikanac Donald E. Miller Jr. službeno je sudski proglašen mrtvim 1994. godine, sedam godina nakon što je nestao bez traga i glasa, jer je njegova supruga morala imati formalnu potvrdu o njegovoj smrti kako bi kćerkama mogla osigurati prava na socijalno osigaranje.

No, prošlog se tjedna Donald E. Miller (61) pojavio na sudu kako bi posvjedočio da je živ. No, sudac Allan H. Davis iz okruga Hancock je presudio protivno, te mu poručio da je i dalje mrtav što se tiče zakona. Naime, prema zakonskoj odredbi u američkoj državi Ohio, ako prođe tri godine nakon što je netko proglašen mrtvim ta se odluka više ne može promjeniti. Isti sudac ga je proglasio mrtvim prije gotovo 20 godina.

Miller je 1986. godine, opterećen nezaposlenošću i alkoholizmom, pobjegao iz Ohija te je počeo lutati. Kako izvještava New York Times, njegova bivša supruga, koja se ponovno udala za čovjeka koji također nosi prezime Miller, bila je šokirana kada je ugledala nestalog muža kako sjedi za stolom za piknik na travnjaku ispred kuće, no ponovni susret protekao je vrlo civilizirano.

Gospođa Miller pravno se protivi "uskrsnuću" svog bivšeg supruga jer bi time morala vratiti novac koji joj je socijalno osiguranje godinama isplaćivalo za kćerke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:04