SEKS SKANDAL U SAD-u

'ŠTO IMAŠ NA SEBI? PUNO TOGA ZA SKIDANJE? DRŽAO BI TE ZA VRAT' Što je pisao razvratni kandidat za gradonačelnika

Otkrilo se da Anthony Weiner i dalje šalje proste poruke svojim obožavateljicama, no njegova supruga ipak mu čuva leđa. Slična afera već ga je koštala mjesta u Kongresu
NEW YORK, NY - JULY 23: Huma Abedin, wife of Anthony Weiner, a leading candidate for New York City mayor, speaks during a press conference on July 23, 2013 in New York City. Weiner addressed news of new allegations that he engaged in lewd online conversations with a woman after he resigned from Congress for similar previous incidents. John Moore/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 AFP / 2013 Getty Images

Ni nakon što je fotografija njegova nagog međunožja 2011. obišla internet i uništila mu političku karijeru, a on bio prisiljen na ostavku i izvrgnut beskrajnim porugama, bivši demokratski kongresnik Anthony Weiner, sada kandidat za gradonačelnika New Yorka, nije prestao slati proste poruke svojim obožavateljicama.

I prije i poslije ostavke

Američki tračerski portal Dirty objavio je fotografije i SMS poruke koje je 48-godišnji Weiner lani izmijenio s tada 22-godišnjom anonimnom djevojkom, koju je upoznao preko Facebooka i s kojom se pod pseudonimom “Carlos Danger” dopisivao preko stranice Formspring, SMS-ova i mailova. Bilo je tu i cyber seksa i prepričavanja fantazija i pohotnih poruka i fotografija.

- Neke od tih stvari dogodile su se prije moje ostavke, a neke poslije - priznao je te zamolio Njujorčane da mu pruže drugu “drugu” šansu.

Fotografija njegova međunožja obišla je svijet 2011.

Na press konferenciji koju američki novinari opisuju kao “mučnu”, njegova supruga, 37-godišnja Huma Abedin, savjetnica Hillary Clinton - možda najpoznatije supruge koja je unatoč javnom poniženju oprostila nevjeru svome mužu - stajala je uz njega. Izgledala je pomalo odsutno, gledala u pod, pa se smješkala. A potom je neočekivano izvukla komad papira, rekla da je “vrlo nervozna” te počela svoje obraćanje tijekom kojeg se na trenutke činilo da je na rubu suza.

- Volim ga, oprostila sam mu, vjerujem mu. Anthony je napravio neke strašne pogreške, i prije nego što je dao ostavku u Kongresu i nakon toga, ali istinski vjerujem da je to nešto što se tiče nas i našeg braka - rekla je.

Pojasnila je da je Weinerova ostavka “bila početak perioda u našem braku koji je bio vrlo težak i trebalo nam je neko vrijeme da ga prebrodimo” i da im je za to trebalo “mnogo rada i mnogo terapije”.

Vrijedi ostati u braku

- Nije to nipošto bio lak izbor, ali donijela sam odluku da vrijedi ostati u našem braku. Za mene, mog sina i našu obitelj - rekla je Abedin koja je 2011. bila trudna kada je prvi put otkrivena sklonost njezina supruga prema lascivnom dopisivanju s djevojkama.

Elegantna dugogodišnja savjetnica Hillary Clinton u politiku je ušla 1996. kao pripravnica u Bijeloj kući, gdje je radila u uredu prve dame, a do 2008. tijekom predizbora za demokratsku predsjedničku nominaciju u Hillarynoj kampanji bila je šefica za organizaciju putovanja. Kada je Hillary postala državna tajnica, Abedin joj je postala najvažnija suradnica, a savjetnica joj je i danas. Iako se rijetko pojavljuje u javnosti, mediji su je primijetili i prije nego što je tijekom kampanje 2008. upoznala Weinera i prije nego što se u srpnju 2010. udala za njega - vjenčani je obred vodio bivši predsjednik Bill Clinton.

Zahvaljujući njezinoj inteligenciji, stilu, efikasnosti i neobičnom podrijetlu - majka Pakistanka i otac Indijac bili su sveučilišni profesori - američki Vogue objavio je priču o njoj još 2007. - i u tom članku natuknuo da je bila u vezi s glumcem Johnom Cusackom i biciklistom Lanceom Armstrongom.

Spasonosan govor

Analitičari tvrde da je njezin govor možda Weinera i spasio od potpunog poniženja - na sličnoj presici prije dvije godine novinari su mu dovikivali uvrede poput “baj, baj, pervertitu” - ali da bi mu u konačnici mogao i štetiti jer je vrlo zorno pokazao koliko ju je povrijedio.

- Želite li da ovaj momak bude gradonačelnik? Ili želite da ide na terapiju? Hoću reći, ovo je čovjek koji ima nekih ozbiljnih psiholoških problema - rekao je za portal Politico profesor politologije Doug Muzzio.

Kako je prije dvije godine pisao New York Times, tada još popularni kongresnik koji je u šest mandata u Zastupničkom domu predstavljao dijelove Brooklyna i Queensa, poruke je razmjenjivao sa svojim obožavateljicama koje bi mu na Facebooku ili Twitteru ostavljale entuzijastične komentare o njegovu radu u Kongresu. Weiner bi im odgovorio i potom vrlo brzo s neobaveznog čavrljanja o politici skrenuo na seksualne insinuacije, a potom i posve eksplicitne poruke i fotografije.

Moja vizija za New York

Posljednje otkriće odnosi se na djevojku s kojom je komunikaciju počeo u srpnju 2012., oko godinu dana nakon što je podnio ostavku. Istog mjeseca časopis People objavio je priču o njemu, Humi i njihovu sinu Jordanu koji je tada imao nekoliko mjeseci - bio je to članak kojim je počela Weinerova politička rehabilitacija kako bi se mogao kandidirati za gradonačelnika New Yorka. “Veza” je trajala do studenoga, a ovog je travnja New York Times Magazine na naslovnicu stavio dirljivu priču o Weineru koji je opisan kao tata koji ne radi nego se brine o kući i djetetu.

Djevojka s kojom je izmjenjivao proste poruke za portal Dirty rekla je da joj se tada posljednji put javio. Šest tjedana kasnije Weiner je objavio da će se kandidirati za gradonačelnika, i sve do utorka išlo mu je dobro - prema anketama u vodstvu je za demokratsku nominaciju.

- Nema sumnje da je ono što sam napravio pogrešno. Takvo ponašanje je sada iza mene. Ispričao sam se Humi i zahvalan sam joj za njezin oprost. Želim svoju viziju predstaviti ljudima grada New Yorka. Nadam se da su mi i dalje spremni pružiti drugu šansu - rekao je.

Što je razvratni ‘Carlos Danger’ pisao ljubavnici

On: Zurim u tvoje fotke. Patetično?

Ona: Uopće nije patetično. To mi laska. Mislim na tebe stalno. Ne mogu si pomoći.

On: Da te sretnem u baru i pokušam s tobom razgovarati, bih li imao šanse?

Ona: Apsolutno! Ti si tako nevjerojatan muškarac. Još ne mogu vjerovati da bi netko poput tebe obraćao pažnju na nekoga poput mene. To je doslovce ostvarenje sna.

On: Ti si meni fantazija. Jesi li u posljednje vrijeme svršila misleći na mene?

Ona: Jutros.

On: Ti si hodajuća fantazija.

Ona: Ne želim biti samo fantazija. Želim se pobrinuti za svaku tvoju potrebu.

On: Tuširam se. Želiš li mi se pridružiti?

Ona: To zvuči savršeno.

On: Želim ti šaptati u uho dok vodim ljubav s tobom. To je OK?

Ona: Više nego OK. I sama me ideja napaljuje. Želim se povezati s tobom na svakoj razini.

On: Što imaš na sebi? Puno toga što bih morao skinuti? Držao bih te za vrat.

Ona: Nosim suknju i nemam gaćice. Tebi za lak pristup.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 04:30