(PRE)OPASAN POTHVAT

ŠTO GA JE SPOPALO? Amerikanac pokušao preplivati u Sjevernu Koreju i upoznati Kim Jong-una

This undated picture released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on August 31, 2014 shows North Korean leader Kim Jong-Un (C) visiting the renewed October 8 factory. AFP PHOTO / KCNA via KNS REPUBLIC OF KOREA OUT ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTSTHIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.
 KNS/AFP

SEUL - Južna Koreja uhitila je u utorak navečer Amerikanca koji je pokušao preplivati rijeku kako bi ušao u Sjevernu Koreju i susreo se s njezinim vođom.

Južnokorejski marinci koji nadziru rijeku Han koja čini granicu dvije države pronašli su muškarca koji leži na južnoj obali rijeke, očito iscrpljen pokušajem preplivavanja, piše južnokorejska novinska agencija.

Muškarac u kasnim dvadesetim ili ranim tridesetim godinama kazao je vlastima da je želio preplivati u Sjevernu Koreju kako bi se sastao s njezinim liderom Kim Jong Un-om.

Granica Sjeverne i Južne Koreje jedna je od najjače čuvanih u svijetu a pokušaji da se prijeđe na sjever rijetki su i iznimno opasni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:14