POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE

Stigli milijarderi, gospodari rata, trgovci oružjem i oligarsi - a ono šok: Lica njegovih kćeri osvanula na videozidu!

Putin rijetko govori o svojoj djeci, nikada im ne otkriva identitet...

Katerina Tikhonova

 Olga Maltseva/Afp

Kćeri ruskog predsjednika Vladimira Putina rijetko se pojavljuju u javnosti, no ovoga su tjedna sudjelovale na panelima koji su organizirani u sklopu Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, piše CNN.

Maria Vorontsova i Katerina Tikhonova, za koje se vjeruje da imaju između 35 i 40 godina, Putinove su kćeri iz braka s bivšom suprugom Ljudmilom, od koje se razveo 2013. nakon gotovo 30 godina braka.

Putin rijetko govori o svojoj djeci, nikada im ne otkriva identitet, ali je govorio da rade u znanosti i obrazovanju.

Oboje su u prošlosti sudjelovale na godišnjem forumu u Sankt Peterburgu, ali samo je mlađa kći, Tikhonova, bila govornik, navodi ruska nezavisna novina Novaya Gazeta Europe.

image

Katerina Tikhonova

Olga Maltseva/Afp
image

Katerina Tikhonova

Olga Maltseva/Afp

Lice Katerine Tikhonove, koja je tehnička izvršna direktorica, pojavilo se na videozidu na forumu o osiguravanju "tehnološkog suvereniteta" vojno-industrijskog kompleksa. Bila je navedena na popisu govornika kao generalna direktorica Nacionalne zaklade za intelektualni razvoj (NIDF).

Sjedinjene Države i Velika Britanija su joj nametnule sankcije u travnju 2022. godine nakon početka ruske agresije, zbog njezinog angažmana u ruskom ministarstvu obrane. Tijekom obraćanja govorila je o inovacijama i eliminaciji uvoza tehnologija vezanih uz civilnu i vojnu sferu, piše CNN.

image

Maria Vorontsova

Olga Maltseva/Afp

Starija kći Maria Vorontsova, protiv koje su također uvedene sankcije, osobno je govorila u petak o inovacijama u u biotehnologiji i bioproizvodnji. Endokrinologinja Vorontsova navedena je kao članica Ruske udruge za promicanje znanosti.

Analitičari vjeruju da bi dio Putinova bogatstva mogao biti skriven na bankovnim računima članova obitelji.

Zaklada za borbu protiv korupcije pokojnog ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navalnog ustvrdila je u siječnju ove godine da je prema njihovoj istrazi Vorontsova zaradila više od 10 milijuna dolara između 2019. i 2022. kao zaposlenica medicinske tvrtke. Njihovi navodi nisu potvrđeni od neovisne strane.

image

Maria Vorontsova

Olga Maltseva/Afp
image

Maria Vorontsova

Olga Maltseva/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 20:16