NESREĆA KRAJ TJUMENA

Srušio se ruski zrakoplov u Sibiru: Poginule 32 osobe, 14 ranjenih

U padu ruskog zrakoplova s 43 putnika i članova posade u zapadnom Sibiru u ponedjeljak je poginulo 29 osoba, a 14 je ranjeno, prema novim podacima ruskog ministarstva za hitne situacije

MOSKVA - U padu ruskog zrakoplova s 43 putnika i članova posade u zapadnom Sibiru u ponedjeljak su poginule 32 osobe, a 14 je ranjeno, prema najnovijim podacima ruskog ministarstva za hitne situacije.

Prema prethodnim podacima poginulo je 29 osoba, a 14 je ranjeno.

Putnički zrakoplov ATR 72 ruske kompanije Utair srušio se 45 kilometara od zapadnosibirskog grada Tjumena, dodaje se u priopćenju.

ATR 72 je zrakoplov s dva turbopropelerna motora, kapaciteta 74 mjesta europske proizvodnje .

Šprem uputio sućut u povodu zrakoplovne nesreće u Rusiji

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem uputio je predsjednicima Državne Dume i Vijeća Federacije Savezne skupštine Ruske Federacije, Sergeju Narishkinu i Valentini Matvijenko, izraze sućuti u povodu pogibije putnika u padu ruskog zrakoplova, priopćeno je u ponedjeljak iz Hrvatskog sabora.

"Duboko me potresla vijest o zrakoplovnoj nesreći u zapadnom Sibiru u kojoj su brojne osobe izgubile život, a mnogi putnici pretrpjeli teške ozljede. U ime svih zastupnica i zastupnika Hrvatskog sabora te u svoje osobno ime, izražavam iskrenu sućut zbog ovog tragičnog događaja", rekao je Šprem.

"Obiteljima poginulih u ovim teškim trenucima upućujem izraze podrške, a svim preživjelima želim što brži i što uspješniji oporavak", stoji u poruci predsjednika Hrvatskog sabora. (HINA)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:36