SKANDALOZNO

SRPSKI PATRIJARH ZA POPLAVE OPTUŽIO GAYEVE 'Ovo je božja opomena, oni su protiv Boga i života!'

Newly elected Patriarch of the Serbian Orthodox Church Irinej holds his first official press conference in Belgrade on January 28, 2010. The new Patriarch of the Serbian Orthodox Church, Irinej reached out Thursday in the direction of the Vatican, offering a great ecumenical meeting in 2013 in Serbia. Speaking at his first press conference since his election last Friday, the patriarch Irinej proposed that the meeting be held in Nis in southern Serbia, at the 1700-th anniversary of the Edict of Milan (313), whereby the Emperor Constantine officially recognized Christianity in the Roman Empire. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
 AFP

BEOGRAD - U Sabornoj crkvi u Beogradu u četvrtak navečer održana je molitva za prestanak kiše, koja je u Srbiju donijela nezapamćene poplave.

Na molitvi je bio i poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej.

'Kiša i poplave koje su zadesile našu zemlju izazvale su mnoge žrtve. Nažalost, ovo nije kraj. Svi koji to mogu bore se da zaštite ljudske živote', rekao je Irinej i dodao da je ova nevolja 'božja opomena' i 'poziv na pokajanje'.

'Molimo se Gospodu da zaustavi oblake kiše i podari nam sunce. Bez milosti božje ne može se ništa učiniti. Ovo nije kazna božja, već opomena da se sklonimo s puta poroka, zlobe i bezakonja', rekao je još patrijarh.

FOTO: KAOS ZBOG POPLAVA Nova drama u Maglaju: Samohrana majka s bebama zarobljena u kući

Zatim je krivnju za poplave svalio na gay zajednicu. 'Ovih dana u Beogradu sprema se skup koji predstavlja veliko bezakonje i mrski porok, kojim se ponose i ističu svoje dostojanstvo i demokraciju, a sve protiv boga i zakona življenja', citirao je Press Online patrijarha, koji je ovim riječima i više nego očito aludirao na povorku Gay Pride, najavljenu za 31. svibnja u Beogradu.

Patrijarhu je tako pošlo za rukom da u jednom danu izjavi dvije skandalozne stvari. Naime, nešto ranije, u intervjuu jednom srpskom tjedniku zatražio je pripojenje Republike Srpske Srbiji.

'Ako se Kosovo može odvojiti od Srbije, zašto se RS ne bi odvojila od Federacije BIH i pripojila Srbiji? Za tako nešto ima mnogo više razloga, jer s oduzimanjem Kosova sada prave dvije albanske države, a Srbija sa RS bi bila jedna srpska država kao što je to bila stoljećima', kazao je Irinej.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:42