HOROR KOD BUDIMPEŠTE

SRPSKI MAFIJAŠ PRIZNAO 'Ubili smo petero ljudi. Opljačkali smo ih, mučili, a onda žive zakopali!'

Mađarska policija uhitila je bandu koja je u šumu namamljivala ljude, a potom ih pljačkala i ubijala
 blikk.hu

Dragan Bajić (40), koji je iz Srbije pobjegao nakon što je za njim izdana tjeralica zbog niza krađa, na sudu u Mađarskoj priznao je kako je zajedno sa svojom bandom ubio petero ljudi. Opljačkali su ih, mučili, a neke i žive zakopali u šumi kod Budimpešte.

Mađarska policija je u kolovozu 2011. godine uhitila bandu beskućnika, koji su u šumu namamljivali poznanike i goste obližnjih kafića, a potom su ih pljačkali, a neke i ubijali. Jedan od otetih, zakopan u zemlju do vrata, uspio se izvući i o svemu obavijestiti policiju.

Mađarski mediji tada su za glavnog vođu govorili da je Srbin, potom je on sam policiji rekao da je Makedonac, a pošto je imao četiri vrste lažnih dokumenata trebalo im je vremena da utvrde njegov pravi identitet. Pomoć im je stigla iz Interpola nakon čega su utvrdili da se radi o Draganu Bajiću.

Bajić, koji je čitavo vrijeme negirao optužbe tužiteljstva, nedavno je u potpunosti promijenio svoj iskaz. U najsitnije detalje opisao je jezive zločine koje su počinili.

- U to vrijeme bježao sam iz zatvora u Srbiji. Želio sam otići u Ameriku, ali sam završio u Budimpešti. Tada sam upoznao Ištvana, Kristijana, Janoša i Zolta, naveo je Bajić, a zatim priznao ubojstvo Imreta S. (48), njegove žene Magdolne (53), sina Šabata (30), kćeri Kristine (40) i njenog dečka Viktora H. Kako je rekao pred sudom, oni su morali umrijeti jer su se bavili prikupljanjem starog željeza, što je bio biznis Bajićeve bande.

- Moj dogovor sa Zoltom bio je da on i ja ubijemo po dvoje. Ubio sam jako puno ljudi u ratu pa je od mene mogao puno naučiti, zaključio je Bajić, koji je svoje dvije žrtve Imru i Kristinu zadavio. Magdolna, koju su tukli do smrti, prije nego što je preminula od povreda, uspijela je na obližnjem zidu vlastitom krvlju napisati Zoltovo ime, koji joj je vjerojatno i presudio.

- Viktor mi je također bio prijatelj. Sve nas je prevario kad je uzeo našu drogu, pa smo se složili da i njega moramo naučiti pameti, izjavio je Bajić dodavši kako je dogovor bio da samo pretuku Viktora, ali su mu onda ipak izrekli smrtnu kaznu, jer „mrtva usta ne govore“.

Viktorovi posmrtni ostaci još nisu nađeni, a prema izjavama svedoka, ubijen je tako što ga je Bajić pretukao gvozdenim cijevima, pa objesio o drvo i polio benzinom, a onda njegove kosti bacio u Dunav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 16:11