BURE BARUTA

Srijemska Mitrovica: Uhićen muškarac osumnjičen za sudjelovanje u pucnjavi u kojoj je poginuo Srbin

PRIŠTINA >>>>> NOVO - 19:00 - U Kosovskoj Mitrovici uhićen je Hafiz Mehmeti osumnjičen da je sudjelovao u sinoćnjoj pucnjavi u kojoj je ubijena jedna osoba srpske nacionalnosti, a dvije ranjene. Muškarca ispituje policija Eulexa.





Glasnogovornik kosovske policije za regiju Kosovske Mitrovice Besim Hoti najavio je mogućnost dodatnih uhićenja povezanih sa sinoćnjim izgredom u tom gradu na sjeveru Kosova. Hoti je izjavio da su ispitane tri osobe u svojstvu mogućih svjedoka, obavljen je očevid u potraz za dokazima, kao i pretres šest albanskih i sprskih kuća u blizini mjesta gdje se incident dogodio.

>>>>>>>>>>

Dvojica kosovskih Srba su ranjena, a jedan je poginuo, u novom incidentu na sjeveru Mitrovice , javljaju kosovski mediji. Pucnjava se dogodila u naselju Brđani koje je mješovitog nacionalnog sastava.

Glasnogovornik policije Kosova za regiju Mitrovice Besim Hoti potvrdio je novinarima da su u naselju Brđani iz vatrenog oružja ranjena dva mladića i jedan kosovski policajac, svi srpske nacionalnosti. Oni su ranjeni u pucnjavi do koje je došlo kada je policija intervenirala u tučnjavi Srba i Albanaca, dodao je. Jedan od ozlijeđenih kasnije je podlegao ozljedama.

Na sjeveru Kosova već mjesecima vlada napetost , a kriza je počela nakon što je albanska policija pokušala preuzeti nadzor nad dva granična prijelaza na sjeveru Kosova gdje živi srpska većina.

Vlada Kosova najoštrije je osudila incident, a ministar za Kosovo u vladi Srbije Goran Bogdanović, izjavio je kasno u srijedu kako je zatražio od pripadnika Europske misije EULEX-a da preuzmu istragu o napadu na trojicu Srba. - Napad pokazuje da albanski ekstremisti koriste svaku priliku za nasilje nad Srbima, a višegodišnje nekažnjavanje i neotkrivanje počinitelja zločina, dovelo je do toga da oni sve otvorenije i češće posežu za nasiljem - smatra Bogdanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:33