RAZVRAT U ŠKOLI

SRBIJA Profesorica likovnog priznala: 'Da, seksualno sam zlostavljala svoju učenicu'

Profesorica likovne umjetnosti iz gimnazije u Novom Pazaru, Nataša Prtinac (40), priznala je tužiteljstvu Srbije da je seksualno zlostavljala bivšu, tada maloljetnu, učenicu T.P. (21) za što je dobila deset mjeseci zatvora, piše Blic.

- Sporazumom je predviđeno da Prtinac u sljedeće tri godine ne smije obavljati profesorsku funkciju te prilaziti žrtvi. Cilj presude nije bio osuditi profesoricu zbog seksualnog opredjeljenja, već zaštita maloljetnika - izjavio zamjenik tužitelja Edis Arifović.

U istom je predmetu nekadašnja fizerka, Nezrina Čeli (34), osuđena na šest mjeseci zatvora. NJoj je također zabranjen prilazak žrtvi, a osuđena je zbog nedozvoljene izrade fotografija pornografskog sadržaja.

Ovaj skandal je otkriven krajem siječnja kada je žrtva sve ispričala svome ocu. On je odmah otišao na policiju gdje je prijavio profesoricu i njenu prijateljicu za maltretiranje i ucjenjivanje golišavim fotografijama njegove kćerke.

Profesorica je osumnjičena i za to da je uz zlouporabu položaja zavela tada maloljetnu učenicu, koja je sada studentica druge godine psihologije.

Njena prijateljica, Nezrina, dovela je u zabludu i seksualno iskoristila drugu maloljetnicu, a policija sumnja da su njih dvije najmanje jednom orgijale s te dvije djevojke.

Seksualno zlostavljanje T:P: je trajalo od kada je djevojka krenula u drugi razred srednje škole pa sve do prijave slučaja policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:33