SPORT I POLITIKA

Srbija: Osuđeni vođa navijačke skupine Alkatraz na postizbornom slavlju s Ivicom Dačićem

Još se čeka sudska odluka o zabrani rada ekstremnih navijačkih skupina, uključujući Alkatraz
 Blic

BEOGRAD - Aleksandar Vavić, vođa navijačke grupe “Alkatraz” sinoć je sudjelovao u postizbornoj proslavi Socijalističke partije Srbije i njezinog lidera Ivice Dačića, sadašnjeg ministra policije. Inače, Vavić je osuđen na godinu dana zatvora i iza sebe ima čak 12 kaznenih prijava za nasilničko ponašanje, nedozvoljeno posjedovanje oružja, nanošenje teških tjelesnih ozljeda i razbojništvo, piše Blic .

Zatvorsku kaznu zaradio je jer je u siječnju 2005. na Karaburmi nožem ranio Stefana Gajića. Sam je u veljači prošle godine ranjen u “sačekuši” preko puta Pete beogradske gimnazije na Tašmajdanu. Bio je pogođen u zdjelicu, a beogradski mediji su tada pisali kako se vjerojatno radi o neraščićenim poslovima s drogom.

Vavić je prvotno bio jedan od vođa navijača Crvene zvezde, koje je napustio nakon sukoba s većinom navijača. Uskoro zatim je postao lider najjače navijačke grupe na Partizanovom jugu.

Spominjan je i u emisiji “Insajder” TV B92 koja se bavila navijačkim grupama. Tada je otkriveno da je protiv njega podneseno 12 kaznenih prijava ali da mu nije izrečena niti jedna pravomoćna presuda.

U listopadu 2009. tadašnji Državni javni tužitelj Slobodan Radovanović podnio je Ustavnom sudu Srbije prijedlog za zabranu rada i djelovanja 14 ekstremnih podgrupa navijačkih klubova “Partizana”, “Crvene zvezde” i “Rada”, među kojima je bio i Vavićev “Alkatraz”, no o tom prijedlogu još nije odlučeno, javlja Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:21