OPROSTI JE DOVOLJNO

SRAMOTNA ODLUKA BEOGRADSKOG SUDA Amerikanac napao tinejdžera nožem, a sad mu se samo mora ispričati

 iStock

Srpski mediji prenose skandaloznu odluku Višeg suda u Beogradu u slučaju protiv maloljetnika koji je nožem napao 19-godišnjeg Beograđanina.

Kako piše Blic , obustavljen je postupak protiv Njujorčanina Lukasa V. koji je u listopadu prošle godine izbo 19-godišnjeg Tomu Ćulafića. Sve što Lukas mora učiniti jest ispričati se zbog napada.

Takav dogovor tužiteljstva i Lukasa V. potvrdio je četvrtak ujutro Odjel za maloljetnike Višeg suda u Beogradu.

Tužiteljstvo je inicijalno podnijelo kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva protiv mladića, no na posljednjem saslušanju preimenovalo je prijavu u nanošenje lakših tjelesnih povreda. Okrivljenom su ponudili priznanje krivnje.

U izvještaju stoji da je Ćulafić zadobio ubod u prsa, oko lijevog pazuha, nanesen neidentificiranim predmetom, dok je sudski vještak iznio mišljenje da se vjerojatno radi o nožu. Tužiteljstvo je potom predložilo da se Lukas V. ne goni kazneno već da mu se izrekne odgojna mjera prema kojoj se mora ispričati Ćulafiću.

Kako doznaje Blic , Lukas je pristao na ispriku uz uvjet da se i Tomo njemu ispriča. Lukas i Ćulafić sukobili su se u društvu pri čemu je Lukas dvaput zamahnuo oružjem i potom ga bacio te pobjegao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:09