POTRAGA ZA UBOJICOM

Specijalci blokirali nacionalni park: Ustrijelio rendžericu jer ga je zaustavila

Nakon zločina je pobjegao u gustu šumu. Sumnjiče ga i za ranjavanje četvero ljudi na zabavi isti taj dan
This undated photo provided by Mount Rainier National Park shows park Ranger Margaret Anderson. Anderson, 34, was fatally shot Sunday, Jan. 1, 2012, at Mount Rainier National Park in Washington state, according to the National Park Service. Officials closed the park after the shooting Sunday, and asked people to stay out of the area while they search for a man carrying a long rifle. (AP Photo/Mount Rainier National Park)

ZAGREB - Američki specijalci tragaju za Benjaminom Coltonom Barnesom (24), kojeg sumnjiče da je u nedjelju ubio rendžericu Margaret Anderson (34), u nacionalnom parku kod Seattlea.

Glasnogovornik Nacionalnog parka Kevin Bacher, rekao je da je djevojka ubijena nakon što je zaustavila vozilo jer je vrludao cestom te zato što je par metara prije odbio stati njezinom kolegi.

Benjamin ju je mrtav hladan upucao , a ona je nakon nekoliko sati podlegla ozljedama.

Nakon hladnokrvnog ubojstva u nacionalni park su pristigle jake policijske snage, no nisu mu se mogli približiti jer je nasumično pucao na sve strane.

Odbjeglog zločinca sumnjiče i za pucnjavu na zabavi u Seattleu u kojoj je ranjeno četvero ljudi.

- Osumnjičeni je pobjegao pješke i u tijeku je potraga. Možemo potvrditi da je Margaret Anderson ubijena u Nacionalnom parku, rekao je glasnogovornik Kevin Bacher.

Vlasti su nakon ubojstva zatvorili park sa zapadne strane, koju godišnje posjeti dva milijuna ljudi. U tijeku je intenzivna potraga za napadačem.

Odbjegli Barnes otprije je poznat policiji zbog obiteljskog nasilja. Ranije prošle godine dobio je zabranu prilaska supruzi i jednogodišnjoj kćerki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:35