OVO JE NJIHOV VUKOVAR

Šokantne satelitske snimke otkrivaju: Najmnogoljudniji sirijski grad Alep divljački se razara artiljerijom!

U jednoj stambenoj četvrti vidi se čak 600 kratera koji su posljedica topovskih napada
 Amnesty International

Amnesty International, međunarodna organizacija za zaštitu ljudskih prava sa sjedištem u Londonu, objavila je nove satelitske snimke sirijskog grada Alepa , u kojemu se tjednima odvijaju posebno žestoke borbe između oporbe i sirijske vojske i u kojima gine sve više civila.

U izvješću Amnestyja objavljenom u srijedu stoji da najnovije satelistske snimke pokazuju "pojačano korištenje teškog naoružanja, uključujući u područjima blizu stambenih četvrti". Na snimci od 31. srpnja vidi se 600 kratera u jednoj stambenoj četvrti u obliženjem gradu Anadanu koji su, vjeruje se, posljedica topovskih napada.

- Pretvaranje najmnogoljudnijeg sirijskog grada u bojište imat će pogubne posljedice za civile. Ratne strahote u Siriji pogoršavaju se iz dana u dan, upozorio je Christoph Koettl iz Amnestyja.

- I sirijska vojska i borci oporbe moraju se pridržavati međunarodnog humanitarnog prava, koje izričito zabranjuje korištenje taktika i oružja koji ne razlučuju vojne od civilnih ciljeva, objasnio je.

Amnesty International

Karta ratnih zbivanja u Alepu (Amnesty International)

Niti vlada u Damasku niti Slobodna sirijska vojska nisu javno komentirale Amnestyjevo izvješće. Aktivisti procjenjuju da je više od 20.000 osoba poginulo u Siriji od početka ustanka protiv predsjednika Bašara al-Asada u ožujku 2011. Brojke i identitet žrtava ostaju pod znakom upitnika, jer se izvješća o poginulima često ne mogu potvrditi iz neovisnih izvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:37