VJERA KAO LIJEK?

ŠOKANTNA SMRT Roditelji idu u zatvor: Molili su za izliječenje sina, umjesto da ga vode u bolnicu!

Američki bračni par iz Philadelphije, pripadnici Evanđeoske pentekostne crkve, koji su vjerovali da će vjera izliječiti njihova sina, osuđeni su na sedam godina zatvora nakon smrti drugog djeteta.

Unatoč činjenici da je njihov dvogodišnji sinčić Kent preminuo od upale pluća 2009. godine, Herbert i Catherine Schaible odbijali su sudsku odredbu da ostaloj svojoj djeci moraju pružiti liječničku pomoć.

Prošle godine, osmomjesečni sinčić Brandon također je preminuo od upale pluća dok su ga roditelji tješili i molili nad njime, umjesto da ga odvezu u bolnicu.

- Moja vjerska uvjerenja su da biste trebali moliti, a ne koristiti medicinu. Ali pošto je to protuzakonito, tada koju god presudu mi date ja ću je prihvatiti - kazala je Catherine Schaible (44) na sudu.

Obitelj Schaible su već treća generacija pripadnika zajednice Pentekostne crkve na sjeveroistoku Philadelphije.

Stručnjaci tvrde da u Sjedinjenim Državama svake godine desetak djece umre u slučajevima povezanima s liječenjem vjerom.

- Travanj 2013. godine nije bilo Brandonovo vrijeme. Ubili ste dvoje svoje djece. Ne Bog. Ne vaša Crkva. Ne odanost vjeri. Vi! - kazao je sudac Benjamin Lerner optuženim roditeljima.

Od preživjele djece šestero ih je smješteno kod posvojitelja, dok su ostali kod rođaka. Od tada po prvi put pohađaju državne škole, te dobivaju medicinsku i zubarsku njegu. Nekoliko ih sad nosi naočale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:43