HOLIVUDSKI HITOVI

ŠOKANTNA ISTINA Na ‘Hobitu’ poginulo 27 životinja, Pijevog tigra spasili od utapanja

Žena zadužena za nadledanje životinja u ‘Pijevom životu’ nije ništa prijavila zbog ljubavne afere s izvršnim producentom

Zvijezda filma “Pijev život”, tigar King, gotovo se utopio na snimanju, objavio je Hollywood Reporter ustvrdivši kako American Humane Association (AHA), zadužen za zaštitu životinja na filmskim setovima, uopće ne obavlja svoj posao jer je filmu dala oznaku “životinjama nije naštetilo tijekom produkcije tog filma”.

List tvrdi da je bengalski tigar iz filma Anga Leeja snimanog na Tajvanu trebao plivati na stranu zbog čega je postao dezorijentiran. Trener ga je jedva ulovio lasom i izvukao na sigurno. “Ne moram niti napominjati kako o ovome ni riječi nikome iz organizacije. Prokleta životinja zamalo se utopila”, napisala je Gina Johnsson, zadužena za monitoring u slučaju tog filma, svojem pomoćniku. AHA je kasnije objasnila kako je njezin propust vjerojatno vezan za činjenicu da je bila u vezi s izvršnim direktorom filma.

No, King je samo jedan primjer nemara prema životinjama na filmskim setovima. Tako su, primjerice, za snimanja “Pirata s Kariba” na obalu naplavljeni deseci mrtvih životinja, uginulih tijekom seta. Isto se dogodilo i na snimanju još jednog filma za koji su bile ključne životinje. Čak 27 životinja uginulo je zbog filma “Hobit: Neočekivano putovanje” redatelja Petera Jacksona, a u slučaju HBO-ove serije “Sreća” stradala su četiri konja.

Zbog podvodnih detonacija korištenih za specijalne efekte u popularnim “Piratima s Kariba: Prokletstvo Crnog bisera” pomrlo je mnoštvo lignji i riba.

U slučaju “Hobita” Petera Jacksona stradale su ovce, koze i perad za koje se odgovorni navodno uopće nisu brinuli, a životinje su skončale zbog dehidracije, umora i utapanja na loše čuvanoj farmi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 21:23