NOVA KNJIGA

ŠOKANTNA ISTINA: JE LI BREIVIK ZBOG OVOG POSTAO MONSTRUM? Majka je spavala s njim i tjerala ga da dira očuhov penis

Norwegian right-wing extremist Anders Behring Breivik (R), 32, arrives on February 6, 2012 in court in Oslo that was convened for a hearing on his detention. The Norway gunman who killed 77 people in twin attacks on July 22, 2011 asked an Oslo court to release him immediately, explaining that his massacre was a "preventive attack against state traitors." AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTEN
 DANIEL SANNUM LAUTEN

OSLO Incestuozna veza s majkom možda je bila kap koja je prelila čašu i potakla masovnog ubojicu Andersa Breivika da počini nezapamćen zločin koji je potresao Norvešku, tvrdi se u novoj knjizi.

Breivik je u mahnitom pohodu ubio 77 osoba, uglavnom tinejdžera, i ranio više od 300 ljudi u bombaškom napadu u Oslu te pokolju na otoku Utoya.

Osuđen je na 21 godinu zatvora zbog zločina za koje tvrdi kako ih je počinio da zaštiti Norvešku od muslimana.

No, norveška novinarka Asne Seierstad u novoj knjizi 'Priča o Andersu Breiviku i masakru u Norveškoj' tvrdi kako je uzrok njegove psihoze disfunkcionalan odnos sa svojom majkom Wenche Bering.

Ona je bila zadnja osoba koja je ostala uz njega dok se povlačio u svoj svijet i planirao ubilački pohod. Kasnije je psihijatrima detaljno opisala kako se njen 'drag i mio' sin polako pretvarao u posesivnog luđaka.

Seirestrad pak tvrdi da je gospođa Bering zlostavljala Andersa dok je bio dijete. Navodno je bolovala od paranoidne šizofrenije i sinu nije znala pružiti sigurnost, niti utjehu.

'Tražila je od Andersa da povremeno dotiče očuhov penis, jer je smatrala kako je to važno za dječakovu seksualnost', stoji u knjizi.

Wenche je sina od malih nogu podvrgla svojoj interpretaciji seksualnog odgoja i spavala je s njim u istom krevetu što je uključivalo 'bliske tjelesne kontakte', navodi se u psihijatrijskom izvješću sastavljenom za Breivikovo suđenje.

Majka je policajcima ispričala kako joj je Anders jednom prilikom kupio seksualno pomagalo kako bi je utješio nakon što je prekinula s dečkom.

Istovremeno, Andersu je znala govoriti kako bi voljela da je mrtav te ga je znala tući dok je bio dječak, piše Daily Mail .

Wenche Bering preminula je 2013., a Andersu, unatoč molbama, nije dopušten odlazak na njen pogreb iz zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 22:21