BORBA BEZ MILOSTI

ŠOKANTAN VIDEO: SVE KRVAVIJI SUKOBI U KIJEVU Prosvjednici zapalili policajce na ulici

Bacali su Molotovljeve koktele, kamenje i pirotehniku na policiju koja je odgovorila gumenim mecima, šok granatama i uhićenjima
 Screenshot

KIJEV - Situacija u Ukrajini sve je gora. Tome u prilog govore i ove snimke nastale u središtu Kijeva. Sukobi između policije i prosvjednika sve su krvaviji, najgori od početka prosvjeda u studenome. U utorak ujutro prosvjednici su ponovno izašli na ulice i započeli jedan od najbrutalnijih sukoba s policijom.

Bacali su Molotovljeve koktele, kamenje i pirotehniku na policiju koja je odgovorila gumenim mecima, šok granatama i uhićenjima. Na snimci se vidi kako se nekoliko policajaca zapalilo, a u pomoć su im priskočili kolege s vatrogasnim aparatima.

Drveni katapult napravljen za bombardiranje policijskih linija uništile su policijske snage u operaciji u utorak rano ujutro tijekom koje su policijski časnici gađali kamenjem prosvjednike kako bi ih privremeno prisilili na povlačenje.

Ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je u utorak da je u sukobima ozlijeđeno 119 policijskih časnika te da njihove ozljede uključuju slomljene kosti i opekotine. Gradski dužnosnici su izjavili u ponedjeljak da su 104 prosvjednika ozlijeđena, a 44 hospitalizirana. Policija navodi da su od nedjelje uhićene 32 osobe zbog masovnih nereda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 11:11