UŽAS U SALT LAKE CITYJU

ŠOK U SUDNICI Šerif izrešetao i likvidirao bandita pred porotom, odvjetnicima i sucem

Optuženi je na slušao svjedoka kako opisuje obrede inicijacije njegove bande, a onda je poludio
 Utah Department of Corrections

Optuženi Siale Angilau u ponedjeljak je na sudu u Salt Lake Cityju slušao svjedoka kako opisuje obrede inicijacije njegove bande, da bi zatim pomahnitalo ustao, zgrabio olovku, sjurio se prema svjedoku i zaprijetio mu.

U tom trenutku neimenovani američki savezni šerif je u razjarenog 25-godišnjaka ispalio nekoliko hitaca iz pištolja i usmrtio ga pred šokiranom porotom, odvjetnicima i ostalim sudionicima suđenja pripadniku zloglasne bande "Tongan Crip".

Pucnjava je pretvorila novootvorenu i, navodno, sigurnu federalnu sudnicu u poprište terora.

Nitko drugi nije ozlijeđen u pucnjavi, ali oni u sudnici sigurno će se stravičnog razvoja napete situacije sjećati do kraja života.

Neimenovani svjedok, mladić u 20-im godinama, nije ozlijeđen. Svjedočio je o običajima bande čije je ubijeni Angilau bio član.

Angilau je upucan šest puta u prsa i umro je na putu do bolnice. FBI je izvijestio da je na suđenju provođena standardna sigurnosna procedura koja ne zahtijeva da optuženi bude vezan lisicama.

On je jedna od 17 osoba optuženih za reketarenje, napade, urote, pljačke i oružane prekršaje. Nalazio se u državnom zatvoru u Uti od rujna 2007. Iste godine je uhićen zbog napada na agenta FBI-ja i još cijeli niz kaznenih djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:35