DRAMA U BEOGRADU

ŠOK U SEDMOM RAZREDU U učionicu upali banditi, prijetili pištoljem i nožem pa ukrali imenik 'pun dobrih ocjena'

 AFP

U Osnovnoj školi Vasa Pelagić u beogradskom naselju Kotežu dvije naoružane maskirane osobe uletjele su u utorak na sat sedmog razreda i pod prijetnjom oružjem profesorici oteli imenik, piše Blic .

Drama se odigrala oko 17 sati, a maskirane osobe su pištolj navodno uperile prema zaprepaštenim školarcima. Profesorici su uz prijetnju nožem oteli imenik i pobjegli.

Blic doznaje da se nezapamćeni incident dogodio na satu srpskog jezika. U srbijanskom su MUP-u potvrdili da se incident dogodio i navode da je očevid u tijeku

Direktor škole Miodrag Lučić kaže da su dvije maloljetne osobe upale na treći sat poslijepodnevne smjene, dok je u tijeku bio sat srpskog jezika.

- Te dvije maloljetne osobe nisu učenici naše škole. Ušli su u učionicu i pištoljem i nožem zaprijetili nastavnici. Ona je ostala pribrana jer nije shvatila koliko je ozbiljna situacija, već je mislila da je riječ o šali. Djeca su čak imala i sljedeći sat. Nastavnica je odmah pozvala školskog policajca koji je bio u dvorištu i cijeli slučaj su prijavili policiji - kaže direktor Lučić.

Policija trenutno, ističe on, utvrđuje tko su osobe koje su ukrale imenik.

Direktor napominje da su maloljetnici u školu ušli normalno, s obzirom da u zgradu neometano može ući svatko.

- Djeca se nisu uplašila, već su sve ovo shvatila kao igru - uvjeren je direktor.

Lučić ističe i da ne vidi razlog zbog kojeg bi netko ukrao imenik jer je pun 'dobrih ocjena'. Dodaje da iz tog razreda nitko neće ići na popravni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:46