KRVOPROLIĆE U SUDNICI

Šok u Njemačkoj: Okrivljenik ubio tužitelja u trenutku čitanja presude za pronevjeru

Police cars stand in front of the court in Dachau, southern Germany, Wednesday, Jan. 11, 2012. German police say a 54-year-old defendant shot and killed a prosecutor during his trial in the Munich area. Police spokesman Guenther Beck said the man opened fire Wednesday afternoon in the Dachau administrative court trial. The alleged shooter was on trial over claims he paid his employees improper wages. (AP Photo/dapd, Lennart Preiss)
 AP

Pucnjava u sudnici u gradu Dachau , Njemačka, kobno je završila za državnog tužitelja (31) koji je podlegao ranama koje mu je pištoljem zadao 54-godišnji okrivljenik. Vatru je otvorio za vrijeme čitanja presude, najprije na suca, a onda na tužitelja kojeg je pogodio u ruku, stomak i rame, nakon čega su ga uspjeli savladati. Tužitelj je preminuo u bolnici.

Tuženi se suočavao s optužnicom koja ga je teretila za pronevjeru desetaka tisuća eura. Vjerojatno bi platio novčanu kaznu, a prijetila mu je i zatvorska kazna od pet godina.

Sigurnost u njemačkim sudovima pojačana je nakon prijašnjih sličnih incidenata , ali njemački mediji su vrlo jasni u svojoj poruci kako u ovom slučaju takve mjere sigurnosti nisu bile prakticirane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:30