OBRAČUN S KORUPCIJOM

SNIMKA MUNJEVITE ANTIKORUPCIJSKE AKCIJE U SRBIJI U opsežnoj operaciji 79 uhićenih, pali bivši ministri, poduzetnici, dužnosnici

Među uhićenima je i bivša direktorica srbijanske Agencije za borbu protiv korupcije
 screenshot YouTube

U Srbiji je okončana velika akcija protiv korupcije u kojoj je uhićeno 79 osoba, piše Blic .

Navodno je tih 79 osoba uhićeno zbog korupcije u 20 različitih slučajeva, a šteta se procjenjuje na oko 100 milijuna eura.

Kurir piše da je među privedenima Slobodan Milosavljević, nekadašnji ministar trgovine, turizma i usluga u vladi Mirka Cvetkovića, koji je premijer bio u vrijeme vladavine predsjednika Borisa Tadića. Navodno je uhićen i poznati poduzetnik Željko Žunić. Nema podataka za što ih se konkretno tereti.

Alo piše da je među uhićenima niz drugih poduzetnika i političara, među kojima ima i pomoćnika ministara, načelnika općina...

Drugi detalji zasad nisu objavljeni, ali srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović tijekom prijepodneva je održao konferenciju za novinare na kojoj je iznio nekoliko informacija o velikoj akciji.

Otkrio je da je među 79 uhićenih čak sedam bivših pomoćnika ministara. Za pet se osoba i dalje traga zbog zloupotreba pri javnim nabavama, zbog davanja i primanja mita, krivotvorenja dokumenata...

Stefanović je pred novinarima pročitao samo inicijale uhićenih, a za neke je naveo i njihove funkcije. Tako je, osim već spomenuog ministra, pomoćnika i niza poduzetnika u akciji pala i nekadašnja šefica srbijanske Agencije za borbu protiv korupcije.

Operacija je, prema Stefanoviću, pripremana dulje vrijeme, prikupljeni su dokazi navodno čvrsti, a sva su se zlodjela navodno događala u razdoblju od 2004. godine do danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 16:13