PANIKA U AZIJI

Snažan potres magnitude 7,6 stupnjeva pogodio Filipine: Poginule dvije osobe, izdali pa povukli upozorenje za tsunami

-TURKEY OUT-Photo taken on October 23, 2011 shows an aerial view of the quake-hit Tabanli village in the eastern province of Van. A major earthquake collapsed several buildings in eastern Turkey, trapping an unknown number citizens under debris in Van Province. AFP PHOTO/ANATOLIA NEWS AGENCY/ABDURRAHMAN ANTAKYALI
 AFP

NOVO 18:12 Povučene su uzbune zbog tsunamija za sve regionalne države. Prema zadnjim informacijama, jedine žrtve potresa su starija žena koja je poginula te djevojčica koja je ozlijeđena u urušavanju kuće u gradu Cagayan de Oro.

16:10 Američka agencija za geološka istraživanja revidirala je snagu potresa, koji se sada procjenjuje na 7,6 stupnjeva. Povučeno je uzbuna zbog mogućeg tsunamija u Japanu, Tajvanu i nekoliko pacifičkih otoka. Uzbuna je i dalje na snazi za Indoneziju i Filipine.

------------------------------------------------------

MANILA - Jak potres magnitude 7,9 stupnjeva Richterove ljestvice pogodio je u petak ujutro Filipine nakon čega je izdano upozorenje za opasnost od tsunamija u Indoneziji, Tajvanu i Papui Novoj Gvineji.

Epicentar potresa nalazi se na istočnoj obali zemlje, u pokrajini Samar, oko 800 kilometara od glavnog grada Manile.

Još nema preciznih informacija o stradalima kao niti o nastaloj šteti od potresa.

Zbog opasnosti od pojave tsunamija pojačan je nadzor i na još drugih otočja, uključujući i američku saveznu državu Havaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:24