SREDNJOŠKOLAC

SMRT TALENTIRANOG SPORTAŠA ZGRANULA SVE Pred njim je bila velika karijera, a iznenada je umro od kuge: 'Činilo se da je samo prehlađen'

 Facebook

Talentirani srednjoškolac, pred kojim je mogla biti uspješna sportska karijera, umro je od kuge kojom se zarazio na ranču svoje obitelji u američkoj saveznoj državi Colorado.

Taylor Gaes (16) iz Fort Collinsa podlegao je teškoj bolesti samo četiri dana nakon što su mu se pojavili simptomi prehlade, makar je prije toga njegovo zdravlje bilo besprijekorno.

Učenik drugog razreda srednje škole Poudre bio je jedan od najboljih igrača bejzbola i američkog nogometa u svojoj školi i njegovi treneri kažu da je bio praktički predestiniran za veliku sportsku karijeru, no sve je prekinulo iznenadno oboljenje i potpuno neočekivana smrt.

Naravno, i škola i cijela Tylerova obitelj su u nemalom šoku zbog ove tragedije.

Tyler je preminuo od septikemične kuge 8. lipnja. Riječ je o rapidnom obliku opasne bolesti, no lokalne zdravstvene vlasti kažu da nije pokazivao uobičajene simptome - natečene limfne čvorove - već da se činilo da je riječ o nešto jačoj prehladi ili gripi. Napominju da je vjerojatno zaražen prilikom kontakta s lešinom neke životinje na obiteljskom ranču ili pak ujedom buhe.

Njegova je obitelj tek sada odlučila objaviti Tylerov identitet kako bi upozorili sve koji su u nekom trenutku možda boravili na njihovom velikom imanju da se za svaki slučaj odu testirati. To uključuje i više stotina ljudi koji su im došli izraziti sućut ili prisustvovati ceremoniji bacanja Tylerova pepela na ranču.

Ipak, eksperti kažu da su šanse da je još netko zaražen izrazito male. Godišnje u Americi u prosjeku bude zabilježeno sedam oboljenja od kuge.

Prijatelji su za Tylera otvorili posebnu stranicu na kojoj mu izražavaju sućut.

'Bila sam mu najbolja prijateljica, ja sam mu dala nadimak TayTay. Još ne mogu vjerovati da ga više nema, ali on će uvijek biti s nama. Volim te TayTay!', napisala je Sidney Halisbeck.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 02:59