TRAGEDIJA NAKON ULTRE

SMRT MLADOG NOGOMETAŠA U SPLITSKOJ LUCI ŠOKIRALA IRCE 'Svi smo u suzama, ne možemo vjerovati da se to dogodilo Eamonu...'

Devetnaestogodišnji Eamon s prijateljima je došao u Hrvatsku kako bi uživao u glazbenom festivalu Ultra
 Duje Klarić / CROPIX, Facebook

SPLIT - Dok su se jedni opuštali nakon trodnevnog partijanja na Ultri, a drugi uživali u ljetnim zrakama sunca na splitskim plažama, utorak je za stanovnike Galwayja u Irskoj bio zavijen u crno.

Naime, tada je policija u splitskoj gradskoj luci pronašla mrtvo tijelo nesretno preminulog Eamona Buckleyja. Mladi je Irac poginuo skočivši s jarbola usidrenog broda na Domagojevoj obali pri čemu je udario glavom o rub rive i pao u more.

Devetnaestogodišnji Eamon s prijateljima je došao u Hrvatsku kako bi uživao u glazbenom festivalu Ultra koji se vikend prije održavao na splitskom Poljudu.

Do nesreće je došlo u ponedjeljak kasno navečer, oko 2.45 sati. Iz sada neutvrđenih razloga Eamon se popeo na jarbol broda i skočio. Druga verzija priče navodi kako je šetao zajedno sa skupinom prijatelja, među kojima je bio i njegov brat blizanac, te je pao u more.

- Devastirani smo, nema drugih riječi za to. Cijelo mjesto jednostavno ne može vjerovati - kazao je Martin Cooke, predsjednik lokalnog nogometnog kluba Moycullen GAA za kojeg je Eamon igrao cijelog života.

- Eamon i njegov brat blizanac (Liam) igrali su nogomet još dok su bili klinci. Baš je početkom godine počeo trenirati sa starijom generacijom - nastavlja Cooke.

- Imao sam nevjerojatno sreću trenirati ga. Bio je zaista predivan momak. Tih i marljiv dečko kojeg zapravo i nije trebalo trenirati. Učinio bi sve što smo mu rekli. Pravi džentlmen. Ništa osim lijepih stvari o njemu ne mogu reći. Igrao je s mojim sinom. I dalje ne možemo vjerovati da ga nema - tužno ističe Cooke.

Lokalni predstavnik stranke Fianna Fáil Noel Thomas Eamonovu je smrt opisao kao 'apsolutnu tragediju'.

- Svi su devastirani vijestima. Eamon je živio meni iza ugla. Moji najveći izrazi sućuti idu njegovoj obitelji - kazao je Thomas.

Irsko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je da je do incidenta došlo te surađuje s irskim veleposlanstvom u Zagrebu kako bi se Eamonovoj obitelji pružila najveća podrška u teškim trenucima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:51