'DOBRA VIJEST'

SMOG ODNOSI ŽIVOTE, NO KINESKI MEDIJI IMAJU OBJAŠNJENJE 'To je da nas ne mogu raketirati'

Komentari čitatelja bili su vrlo oštri, što je izgleda dovelo do uklanjanja originalnog članka s Global Timesa
 AFP

Kina ima velik problem sa smogom. Zagađenje zraka godišnje odnosi tisuće života, djeca oboljevaju od tumora, a ekološka katastrofa je uočljiva i iz Svemira.

Situacija je tako loša da Kini prijeti svojevrsna apokalipsa. No dobre vijesti stižu iz Global Timesa, novina povezanih s kineskom Komunističkom partijom, koje pišu kako 'smog utječe na zdravlje i živote ljudi... no na ratnom polju služi kao prednost obrane pri vojnim operacijama'.

Navođenje projektila oslanja se na ljudski vid i na infracrvene zrake i lasere smog utječe u različitim stupnjevima, navodi se u članku te objašnjava kako sićušne čestice koje doprinose zagađenju mogu ometati susav navođenja.

Piše kako su i tijekom rata na Kosovu vojnici bivše Jugoslavije palili gume kako bi omeli udare NATO snaga. Dim smanjuje vidljivost, objašnjava se u članku, no, očito su propustili napomenuti da su zbog dima promašivani ciljevi što je doprinijelo povećanju broja civilnih žrtvava.

Članak Global Timesa prenio je South China Morning Post, a komentari čitatelja bili su vrlo oštri, što je izgleda dovelo do uklanjanja izvornog članka s Global Timesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:54