DOBRE VIJESTI

SLUŽBENI MADRID OBJAVIO Španjolska medicinska sestra preboljela ebolu!

TOPSHOTSALTERNATIVE CROP A handout picture taken and released on September 22, 2014 by the Spanish Defence Ministry shows aid workers and doctors transferring Roman Catholic missionary Manuel Garcia Viejo who contracted the deadly Ebola virus, from Madrid's Torrejon air base to the Carlos III hospital upon their arrival in Spain. Viejo, 69, director of a hospital in the Sierra Leonean town of Lunsar, "has tested positive (for Ebola) and has expressed his desire to be transferred to Spain", the health ministry said in a statement. He is the second Spaniard to contract Ebola in the current outbreak. AFP PHOTO / SPANISH DEFENCE MINISTRY ==RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / SPANISH DEFENCE MINISTRY / " NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS==
 SPANISH DEFENCE MINISTRY

MADRID Španjolska medicinska sestra koja se virusom ebole zarazila dok je brinula o dvojici zaraženih svećenika u madridskoj bolnici i prva je osoba kojoj je virus prenesen izvan zapadne Afrike, izgleda da je preboljela bolest, izvijestila je u nedjelju španjolska vlada.

Testovi napravljeni 44-godišnjoj Teresi Romero, primljenoj početkom mjeseca u bolnicu s visokom temperaturom i koja je liječena u izoliranoj jedinici u posebno prilagođenoj bolnici u središtu Madrida, u nedjelju su se pokazali negativnima na virus ebole, stoji u priopćenju. Romero je bila smještena na posebnom izoliranom odjelu bolnice.

Test se na pacijentu kod kojega postoji sumnja od zaraze nekom bolešću mora provesti ponovno nakon 72 sata, kako bi se u potpunosti odagnala sumnja u to da je bolestan. Madridska bolnica će test provesti za nekoliko sati, stoji u priopćenju vlade.

Romero je je liječena serumom koji sadrži antitijela virusa ebole osoba koje su preživjele bolest i još nekoliko lijekova čije nazive vlasti nisu navele. Jedan od njih je i eksperimentalni antiviralni lijek favipiravir, prenosi list El Mundo.

Romero je jedina poznata osoba oboljela od ebole u Španjolskoj. Još petnaest ljudi je u bolnici, među njima i muž Terese Romero, gdje su na promatranju kako bi se otkrili eventualni znakovi ebole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 17:57