'NAJLJEPŠI DAN U ŽIVOTU'

SLOBODA NAKON 30 GODINA Priznala ubojstvo koje nije počinila da dobije bolju sobu u ludnici

 Screenshot

RENO, NEVADA - Tužitelji u Nevadi oslobodili su ženu koja je 30 godina provela u zatvoru zbog ubojstva iz 1976. godine, za koje se ispostavilo da nije počinila.

Cathy Woods, koja sada ima 64 godine, bila je osuđena za ubojstvo 19-godišnje studentice Michelle Mitchell.

- Više se ne mora brinuti da će joj se suditi za ovo ubojstvo. Odbacujemo optužbe - kazao je tužitelj Chris Hicks.

Cathy Woods je oslobođena nakon što je policija našla nove DNK dokaze na cigareti staroj 30 godina. Na njoj su našli otiske Rodneyja L. Halbowera (66) koji je postao novi osumnjičeni.

Cigareta ostavljena u garaži gdje je Mitchell pronađena poklopila se sa DNK sperme pronađene u slučaju još jednog neriješenog ubojstva u San Mateu. Taj neriješeni smrtni slučaj bio je jedan od pet na području San Francisco Baya.

Michelle Mitchell nestala je 24. veljače 1976. nakon što je netko provalio u njezin automobil u blizini UNR kampusa. Njezino tijelo pronađeno je u obližnjoj garaži s rukama zavezanim iza leđa i prerezanim grkljanom.

Tri godine kasnije, dok je bila u psihijatrijskoj ustanovi u Louisiani, Woods je priznala da je ubila Mitchell. To je dovelo do prvog suđenja u Renu.

Prošlog rujna odvjetnica Maizie Pusich kazala je kako je njezina klijentica priznala ubojstvo samo kako bi dobila bolju sobu u ludnici.

- Woods je godinama kasnije poricala ubojstvo - kazala je Pusich.

Woods je nakon žalbe zakazano ponovno suđenje 1985., no po drugi put je proglašena krivom.

Njezina odvjetnica Pusich kazala je kako je Woods nakon puštanja na slobodu odsjela kod svog brata i njegove žene u Južnoj Kaliforniji.

- Iako je petak bio dan pobjede za Woods, ta odluka mogla je biti donešena godinama ranije. Presretna je. Ovo joj je vjerojatno najsretniji dan u životu, jer zna da je sve gotovo - kazala je Pusich.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:43