POKOLJ NA SVEUČILIŠTU

SKRILA SE U ORMARU I ČEKALA Studenticu Charotich (19) pronašli živu dva dana nakon masakra

TOPSHOTSStudents evacuated from Moi University during a terrorist seige react as they gather together in Garissa on April 3, 2015 before being transported to their home regions. Kenya's interior minister vowed that the country would not bow to terrorist threats, a day after the massacre of 147 students by Somalia's Al-Qaeda-linked Shebab fighters. AFP PHOTO / CARL DE SOUZA
 CARL DE SOUZA/AFP

Dva dana nakon stravičnog pokolja na kenijskom sveučilištu u Garissi pronađena je jedna preživjela studentica.

Medicinsko osoblje objavilo je kako su Cynthiu Charotich (19) pronašli dok su izvlačili mrtve iz zgrade u koju je upala somalijska teroristička skupina al-Šabab.

Djevojka koja je primljena u bolnicu kazala je kako se skrivala u velikom ormaru u kojem se pokrila odjećom, te da nije izašla na zahtjev terorista, kad neki njezini kolege jesu.

Kazala je kako nije vjerovala da ih to zovu spasitelji da izađu i da im pomognu, te da je odmah posumnjala da su to zapravo militanti.

Nakon izlaska iz skrovišta bila je jako žedna te su joj dali da pije jogurt i sokove, ali je izgledala kao da je dobroga zdravlja.

U napadu na sveučilište u blizini granice sa Somalijom poginulo je 148 osoba, uključujući 142 studenta, tri policajca i tri vojnika.

To je i najsmrtonosniji napad u Keniji od 1998. kada je bombardirana američka ambasada u Nairobiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:37