S DEPONIJE NA STOL

SKANDAL U SRBIJI Radnici ukrali i prodali 18.000 pokvarenih torti sa smetlišta

KRAGUJEVAC Oko 13,5 tona ili 18.000 pokvarenih torti, ukradeno je s deponije smeća u Kragujevcu i prodano građanima širom Srbije. Zbog toga je suspendirano 10 radnika kragujevačkog komunalnog poduzeća 'Čistoća' koji su torte organizirano izvukli sa smetlišta i prodali ih, umjesto da ih zakopaju.

Kako je za Blic izjavio Dejan Raonić, direktor 'Čistoće', sve se dogodilo 24. prosinca, a otkriveno je kada su 'u okolici kragujevačke tržnice primijećeni radnici Čistoće koji prodaju torte po bagatelnim cijenama'.

'U privatnoj firmi koja pravi torte isključivo za izvoz u Europsku uniju pokvarila se hladnjača i onda je inspekcija riješila da se sve te torte bace u smeće. Na korama torti pojavio se tanak sloj plijesni. Naređeno je da se iskopa rupa i da se sve torte zakopaju na deponiju. No, to se nije dogodilo, već su ih radnici organizirano počeli krasti i odvoziti.'

'Na video nadzoru je zabilježeno kako se torte odvoze i traktorima, pa čak i pomoću službenog kamiona s 'korpom' koji služi za prijevoz rasutog otpada. Suspendirani su svi, od šefova, pa do običnih radnika', kaže Raonić.

Torte koje su, umjesto u smeću, završile u stomacima naivnih građana stigle su na deponij zaleđene, u originalnom pakiranju.

Policija je za incident saznala u subotu, gradonačelnik dan ranije, a hitno je tim povodom zasjedalo i gradsko vijeće Kragujevca, piše Blic .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 17:03