ZGROZILI SVIJET

SKANDAL IPAK IMA SRETAN KRAJ Heroinu koja je obrijala glavu zbog prijateljice oboljele od raka vratili u školu

Devetogodišnja Kamryn Renfro iz Colorada prava je mala junakinja. Ona je, iz solidarnosti s Delaney Clements svojom najboljom prijateljicom oboljelom od raka, obrijala glavu. No, za svoju empatičnost odmah je platila visoku cijenu. Kada se pojavila u školi poslali su je doma i poručili joj da se ne vraća dok joj kosa ne naraste jer takav izgled nije u skladu s njihovim kodeksom o izgledu i odijevanju.

Njena majka Jamie Renfro pobjesnila je kada je saznala kako su postupili u školi te je putem društvenih mreža pokrenula kampanju koja je izazvala niz reakcija u cijeloj državi. Akademija Caprock se potom ispričala i djevojčici odmah dozvolila da se vrati.

- Osjetila sam da je baš to ono što trebam učiniti kako bi pomogla svojoj prijateljici. Iako ne izgledam najljepše, iznutra se osjećam odlično. Čak me nije briga što me u školu nazivaju dječakom, a mnogi bezeobrazno bulje u mene, objasnila je Kamryn svoje razloge.

- Bilo mi je jako žao zbog nje. Bila je toliko uzbuđena i htjela je svima pokazati što je učinila, kazala je njena majka čija je borba rezultirala odlukom školskog povjerenstva da vrati djevojčicu u školu. Samo je jedan član glasao protiv.

- Ja sam vjerovao da smo prerasli odluke bazirane na emocijama te da će logika i kritičko razmišljanje pobijediti. No, to očito nije tako, kazao je Bill Newcomer koji se jedini usprotivio povratku djevojčice u školu.

Obje djevojčice gostovale su u američkom Today showu i ispričale svoju priču.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:56