ŽRTVA DISKRIMINACIJE

SJEĆATE LI SE GENIJALCA KOJEG SU OPTUŽILI DA JE TERORIST? Dječak upoznao Obamu i nakon toga svima poručio: 'Hvala na potpori, ali ja selim u Katar!'

Ahmed Mohamed, 14-godišnji mladić, koji je prije mjesec dana uhićen u Teksasu zbog sumnje da je napravio bombu, svoje školovanje će nastaviti u Teksasu. Podsjetimo, mladić je po školskom zadatku napravio sat, ali učitelj i ravnatelj škole posumnjali su da je to 'nešto više od sata', te su pozvali policiju. Međutim, kada su policajci stigli i uvidjeli da Ahmedov uradak nema veze s bombom, ni tu nije bio kraj dječakovih muka. Policijaci su ga ispitivali satima, a cijelo vrijeme su vrtili isto pitanje 'planiraš li napraviti bombu?'. Pustili su ga tek kad su shvatili da se tu ne radi o nikakvom teroristu, već o genijalcu.

Zbog ove nezapamćene diskriminacije Ahmed je postao apsolutna zvijezda u Americi, ali i šire. Potpuru mu je pružio i Mark Zuckerberg. Čak je u ponedjeljak upoznao i predsjednika Baracka Obamu, ali čini se da ga se sve to skupa nije dojmilo jer je svoje školovanje odučio nastaviti u Kataru. Ionako se ispisao iz škole u Teksasu nekoliko dana nakon incidenta.

Naime, Katarska zaklada za obrazovanje i znanost ponudila mu je punu školarinu da se nastavi obrazovati u Dohi, a Ahmed je to objeručke prihvatio. Štoviše, cijela Ahmedova obitelj će se preseliti u Katar, a mladić će odmah ući u program 'mladih inovatora'.

- Već sam bio u Kataru i mogu reći da je to super mjesto. Obožavam Dohu koja je moderan grad, a i škole su vrhunske. Tamo sam upoznao i svoje buduće učitelje i oduševljen sam - rekao je mladić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 07:03