MISTERIOZAN NESTANAK

ŠIRI SE ZONA POTRAGE ZA MALEZIJSKIM AVIONOM Pretražuje se pola Indijskog oceana, zrakoplovi kruže i oko Maldiva

 AFP

KUALA LUMPUR - Zona podmorske potrage za avionom Malaysia Airlinesa koji je nestao 8. ožujka 2014. udvostručit će se ako se ništa ne pronađe u trenutnim operacijama, objavili su u četvrtak dužnosnici Malezije, Australije i Kine.

Zona potrage u Indijskom oceanu proširit će se na 120.000 četvornih kilometara ako potraga koja je u tijeku ne dovede do rezultata, piše u priopćenju dužnosnika triju zemalja po završetku sastanka u Kuala Lumpuru, grada iz kojeg je zrakoplov bio poletio.

Sadašnja potraga koja pokriva 60.000 četvornih kilometara u južnom Indijskom oceanu trebala bi završiti do svibnja.

Prošireno područje "pokrivalo bi cjelokupnu zonu koju su analize stručnjaka identificirale kao najvjerojatniju", prema izvješću objavljenom nakon sastanka malezijskog ministra prometa Liowa Tionga Laija, australskog potpredsjednika vlade Warrena Trussa i kineskog ministra prometa Yanga Chuantanga.

Avion na letu MH370 s 239 osoba nestao je 8. ožujka prošle godine oko sat vremena nakon što je poletio iz međunarodne zračne luke Kuala Lumpura.

U zrakoplovu koji je letio za Peking bilo je 227 putnika i 12 malezijskih članova posade. Više od dvije trećina putnika bilo je iz Kine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:15