NE VJERUJE MU

SESTRA PISTORIUSOVE DJEVOJKE 'Taj ju je lažljivi manipulator namjerno ubio, a sada cmizdri u sudnici!'

Iako je u početku suđenja njezina obitelj iznenadila mnoge i ponudila mu oprost, puni vjere da se radi o nesretnom slučaju sada su, kažu, bijesni i očajni jer smatraju kako ih je prevario
TOPSHOTSSouth African Paralympic track star Oscar Pistorius reacts as he listens to evidence by a pathologist during his trial in court in Pretoria on April 7, 2014. As the defence opens its case, the 27-year-old Paralympian will give the court his first account of why he shot dead his model girlfriend Reeva Steenkamp in the early hours of Valentine's Day in 2013. AFP PHOTO / POOL / THEMBA HADEBE
 AFP

PRETORIA - Samo nekoliko metara udaljeni, u sudnici u Pretoriji u kojoj se odvija suđenje paraolimpijcu Oscaru Pistoriusu, sjedila je obitelj ubijene Reeve Steenkamp. Njezina majka June i sestra Simone u tišini su pratile potresno suđenje.

Prošloga tjedna Pistorius je nekontrolirano jecao dok je prepričavao događaje iz te kobne noći. Ipak, Reevina obitelj sve je više uvjerena kako se radi o manipulatoru i muškarcu koji je namjerno usmrtio članicu njihove obitelji na Valentinovo prošle godine.

Iako su na početku suđenja iznenadili mnoge i ponudili mu oprost, puni vjere da se radi o nesretnom slučaju, sada su, kažu, bijesni i očajni jer smatraju kako ih je prevario.

'Prošlih nekoliko tjedana za mene su bili poput otkrivenja. Kada sam došla u sudnicu preplavili su me brojni osjećaji. Tek tada sam, u tom formalnom okruženju, shvatila što se zapravo dogodilo. Ne mogu više u sudnicu. Ako još jednom završim tamo, neću se uspjeti kontrolirati', kaže Reevina 48-godišnja sestra.

Majka je, pak, nastavila dolaziti, a otac Barry je kod kuće te suđenje prati putem televizije jer je nakon tragedije koja je pogodila njihovu obitelj doživio moždani udar.

'Način na koji je Oscar prošao pored nas na suđenje meni je pravi pokazatelj tko je on. Vjerujem da zapravo samo glumi da je slomljen kako bi prevario sve oko sebe', kaže Simone i dodaje da je zadovoljna na inzistiranju tužiteljstva da Oscar odgovori kako je moguće da Reeva nije vrištala kada je ispalio četiri metka u nju. Smatra kako je Pistorius njezinu sestru ubio jer je bio ljubomoran i bijesan.

'On je izrazito nesiguran muškarac. Vjerujem da sada uživa u ovoj medijskoj pozornosti koju dobiva. Mislim da je uzeo pištolj i u naletu bijesa pucao u nju. No, svaki dan on plače u sudnici. To ubija moju majku. Ona smatra da toliko duguje Reevi, da mora biti tamo zbog nje. Iako je to razdire iznutra', kazala je Simone kroz suze.

'Zašto jednostavno ne završi ova agonija za sve nas? Jedino što želimo jest da on kaže istinu. Kakva god ona bila. Potreban nam je završetak', kazala je i dodala kako je njihov, ali i njegov život zauvijek promijenjen. Jasno joj je da vjerojatno nikada neće saznati što ga je naganalo na ovakav čin.

Reeva je Pistoriusa upoznala na jednoj zabavi u studenom 2012. godine. Ono što je dodatno iznenadilo njezinu obitelj su Pistoriusove tvrdnje da su on i ona planirali zajednički život te da je njhova veza ozbiljna.

'Reeva mi je govorila sve. To mi nikada nije spomenula. Zajedno su bili jedno kratko vrijeme prije nego što se ovo dogodilo. To je dodatni pokazatelj kako je ona vidjela tu vezu, a kako on', kazala je Simone koja kaže kako bez obzira na osjećaje prema Oscaru ne mrzi ostatak njegove obitelji.

'Mi smo normalni ljudi. Nismo osvetoljubivi, niti ih mrzimo. Realni smo, jasno nam je da je njima život uništen, kao i naš', zaključila je na kraju Simone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 20:02