BRUTALAN ZLOČIN

SESTRA BOSANCA KOJEG SU ZATUKLI ČEKIĆEM 'Iz BiH smo pobjegli od smrti, nisam ni pomislila da će ga ovdje ubiti'

 Facebook/YouTube

Tinejdžer iz Missourija Robert Mitchell (17) optužen je za brutalno ubojstvo Bosanca Zemira Begića (32) iz St. Louisa, a sudit će mu se kao odrasloj osobi.

Mitchell se, nakon što je 30. studenog s grupom prijatelja napao Begića čekićem, u nedjelju navečer predao policiji, piše Huffington Post.

Druga dvojica osumnjičenika, koji imaju 15 i 16 godina, nalaze se u pritvoru, te će im se također suditi za prvostupanjsko ubojstvo, no još nije sigurno hoće li im se suditi kao maloljetnicima ili odraslim osobama.

- Zločin koji su počinili je ekstremno gnjusan i smatram da bi bilo prikladno da im se svima sudi kao odraslima - kazala je okružna tužiteljica Jennifer Joyce.

Svjedoci su kazali kako su Mitchell i njegovi prijatelji izmijenili par riječi s Begićem dok je hodao prema svom automobilu sa zaručnicom i dvojicom prijatelja. Nakon što je Begić sjeo u automobil, jedan od tinejdžera skočio je na prtljažnik, pa je Begić izašao iz auta i suprotstavio se mladićima koji su ga potom izudarali čekićem i pobjegli.

Begićeva zaručnica Arijana Mujkanović kazala je kako je Zemir ugrozio svoj život kako bi nju zaštitio.

- Povukao me i stao između mene i njih, to je bilo posljednje što je učinio prije nego li je izdahnuo. Doslovno je dao svoj život za mene - kazala je Mujkanović za lokalne medije.

Begić je nakon napada u nesvijesti i s teškim ozljedama glave, lica, usta i trbuha prevezen u bolnicu gdje je preminuo.

Policija i gradonačelnik St. Louisa Francis Slay drže kako ne postoji dokaz da je brutalno ubojstvo rasno niti etnički motivirano.

Od tri osumnjičenika koji se nalaze u pritvoru, dvojica su Afroamerikanci, a jedan je Latinoamerikanac.

Ipak, ubojstvo muškarca izazvalo je bijes i strah bosanske zajednice u St. Louisu, koji su izašli na ulice prosvjedujući.

Rođaci stradalog kazali su kako je Begić 1996. došao u Sjedinjene Države iz Bosne zajedno sa svojom obitelji te se nastanio u Iowi. Prije nekoliko mjeseci preselio se u St. Louis i zaručio sa Arijanom Mujkanović čija obitelj živi u istom gradu.

- Volio je Ameriku, kazala je njegova sestra Denisa Begić (23) novinarima. - Došli smo iz Bosne jer su nas ubijali i uništavali naše domove i obitelji. Nikad nisam pomislila da će ovdje biti ubijen - kazala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:30