VOĐA RADIKALA

Šešelj tuži Haag: Gdje god se okrenem - Hrvati!

Tužbu podiže jer smatra da su ga nepravedno držali osam godina u pritvoru. Najavio je i tužbu protiv UN-a te pojedinih haških sudaca i tužitelja
111001vojislav seseljfoto eph-mag-

Vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj smatra da tužitelji nisu dokazali nijednu točku optužnice i na temelju toga traži da ga se oslobodi, ali i da mu se dodijeli deset milijuna eura odštete zbog pritvora koji je trajao osam godina.

Najavio je da će svoj odštetni zahtjev povećati na sto milijuna eura ako će haški Sud odugovlačiti s isplatom traženih deset milijuna. Nije se zaustavio na tome, najavio je i tužbu protiv Ujedinjenih naroda, ali i pojedinih haških sudaca i tužitelja.

- Imate pravo to učiniti. I sam sam razmišljao o takvoj mogućnosti - sarkastično je Šešelju odgovorio sucac Jean-Claude Antonetti, a potom i dodao kako će vijeću za donošenje odluke o ovom specifičnom zahtjevu trebati nekoliko tjedana ili mjeseci.

Kontroverzni srbijanski radikal morao je imati 'zadnju' pred tribunalom . Nazvao je Sud "antisrpskim tribunalom", koji je zaposlio mnogo Hrvata i nije optužio niti jednog hrvatskog političara.

- Gdje god se okrenem - Hrvati - na odlasku je rekao Šešelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 06:16