KRALJ ORGIJA

SEKSUALNI PREDATOR SPAŠAVA SRBIJU Strauss-Kahn od idućeg tjedna ekonomski savjetnik Vladi

U razgovoru za CNN jedan je srbijanski dužnosnik potvrdio ovu vijest rekavši da preciznije detalje tek treba utvrditi

Bivši šef Međunarodnog monetarnog fonda, Dominique Strauss-Kahn, trebao bi sljedećeg tjedna preuzeti funkciju ekonomskog savjetnika u vladi Srbije.

U razgovoru za CNN jedan je srbijanski dužnosnik potvrdio ovu vijest. Bivšeg čelnika MMF-a inače očekuje suđenje u Francuskoj za svodništvo, a zbog čega bi u slučaju osude mogao dobiti do deset godina zatvora.

UDAR NA KORUPCIJU U zatvoru tri ministra, šefovi banaka, suci i tužitelji... A to je tek početak

- Precizne detalje tek treba utvrditi, ali imat ćemo više infomacija u utorak. Gospodin Strauss-Kahn će navraćati u Srbiju s vremena na vrijeme, ali ne mislim da će živjeti ovdje - rekao je dužnosnik koji je upitan zašto su odabrali baš njega.

- Odabran je jer je stručnjak na području ekonomije - dodao je dok su iz tamošnje Vlade odbili govoriti detaljnije o ovome prije objave koja bi trebala biti utorak.

Kako je ranije pisao Jutarnji list, vođa naprednjaka i prvi potpredsjednik Vlade na jednoj sjednici Središnjeg odbora SNS-a spomenuo je mogućnost da jedan stranac dobije "bitnu funkciju" u rekonstruiranoj vladi.

Pozivajući se na dobro obaviještene izvore, Danas je pisao kako je taj stručnjak iz inozemstva, za čije ime je Vučić poručio da će "biti prava bomba", zapravo, Dominique Strauss-Kahn, bivši ravnatelj MMF.

Izvori lista su tvrdili kako bi Strauss-Kahn bio ekonomski i financijski savjetnik vlade, a ne ministar financija, kako se ranije spekuliralo kada je najavljena mogućnost angažiranja inozemnog stručnjaka.

POLICIJA ĆE UHITITI DAČIĆEVOG ŠEFA KABINETA Narko-bosu 'cinkao' akcije policije

Strauss-Kahn je jedno vrijeme glasio kao najozbiljniji kandidat za predsjednika Francuske, ali je bio primoran dati ostavku na mjesto predsjednika MMF-a zbog optužbi za seksualno zlostavljanje u New Yorku 2011. godine.

Godinu dana poslije, postigao je nagodbu, a uvjeti nisu objavljeni. Početkom 2013. suci su objavili kako vjeruju da je on bio 'kralj' orgija na koje je išao u glamurozne hotele svuda po svijetu, te da je imao središnju ulogu u organizaciji.

On sam je priznao pohode na svingerske zabave tijekom godina, ali je zanijekao da je znao kako su žene koje su pohodile te zabave bile prostitutjke.

Vučiću stiže savjetnica i iz Njemačke - mediji

Međunarodnom timu stručnjaka koji će savjetovati srbijanskog vicepremijera Aleksandara Vučića i srbijansku vladu, uskoro će se pridružiti i Njemica Bettina Nellen, stručnjak za borbu protiv korupcije i pranja novca, pišu u nedjelju beogradski mediji.

Kako navodi list Danas u vikend izdanju, pozivajući se na izvore u Vučićevu uredu, Nellen je u petak posjetila Beograd i u vladi Srbije o svom angažmanu razgovarala s prvim potredsjednikom.

Vučićev savjetnik Dragan Đoković, koji je sudjelovao u dogovorima, rekao je za "Danas" da će Nellen u Vučićevu uredu provesti naredne dvije godine, a trebala bi početi raditi koncem studenoga.

Bettina Nellen, kako navodi ovaj list, dolazi na prijedlog njemačke vlade, koja je prošle godine obećala pomoć vladi Srbije u borbi protiv korupcije.

Prema saznanjima ovog lista, Nellen, koja iza sebe ima 11 godina iskustva u borbi protiv korupcije i pranja novca, plaćat će njemačka vlada.

Nellen će, uz nekadašnjeg ravnatelja Međunarodnog monetarnog fonda Dominiquea Strauss-Kahna te bivšeg austrijskog kancelara Alfreda Gusenbauera, čiji je angažman Vučić potvrdio prošlog tjedna, biti treći inozemni stručnjak koji će savjetovati srbijansku vladu. (HINA)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2024 00:34