SHUTDOWN SAVEZNE VLADE

'SAZOVIMO GLASOVANJE ODMAH! DA VIDIMO ŠTO ĆE SE DOGODITI' Obama traži kraj blokade

Predsjednik SAD-a Barack Obama je u ponedjeljak za posjeta Saveznoj agenciji za izvanredna stanja (FEMA) ukazao na izostanak usluga državnih službi uslijed blokade
US President Barack Obama speaks during a press conference in the Briefing Room of the White House April 30, 2013 in Washington, DC. The President on Tuesday answered questions from the press on a variety of topics. AFP PHOTO/Brendan SMIALOWSKI
 AFP / 2013 Brendan SMIALOWSKI

Predsjednik SAD-a Barack Obama je u ponedjeljak za posjeta Saveznoj agenciji za izvanredna stanja (FEMA) ukazao na izostanak usluga državnih službi uslijed blokade i pozvao Kongres da odmah podigne granicu zaduženja i omogući da vlada nastavi rad.

"Moja snažna sumnja je da tamo ima dovoljno glasova" za donošenje zakonske odredbe, rekao je Obama. "Glasujte. Sazovite glasovanje odmah. Da vidimo što će se dogoditi".

FEMA je pozvala svoje zaposlenike koji su zbog blokade bili na počeku zbog tropske oluje Karen ali je oluja oslabila te je Obama rekao da će agencija sada njih stotinu poslati kućama.

Savezna vlada je zbog blokade prekinula većinu svojih operacija i 1. listopada kućama poslala sve osim najnužnijih djelatnika.

SAD se suočava s mogućnošću insolventnosti ako zastupnici do 17. listopada ne podignu gornju granicu zaduživanja države.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:39