ROCK BEND U AFGANISTANU

Samo se rokeri boje odlaska strane vojske

Mladi rokeri Kabul Dreamsa sve su popularniji među domaćom i stranom (vojnom) publikom u Afganistanu

KABUL - Jedina afganistanska rock-grupa, Kabul Dreams, koja je oformljena prije manje od godinu dana, svaki dan stječe sve više obožavatelja. Popularna je kod domaće mladeži, a i stalan je gost britanske ambasade. Kabul Dreamsi pjevaju na engleskom, a debi su imali na Kabul Rock Radiju, koji vodi žena.

Takvo nešto bilo je gotovo nezamislivo u Afganistanu prije nekoliko godina. Vođa grupe Suleman Qardash (20) vodi večernje vijesti na afganistanskoj televiziji namijenjene uzbečkoj manjini, a životna mu je želja da jednom osvoji Grammy. Prema njegovu mišljenju, rock je sve popularniji među mladima u Afganistanu, koji ga tek sada otkrivaju.

- Prije su tu bili Rusi, pa talibani, tako da je rock većini potpuna nepoznanica - kaže Suleman, koji se boji što će biti s njegovom grupom kada strana vojska ode iz Afganistana. - Nitko ne voli stranu vojsku u svojoj zemlji, ali to je kod nas nužnost - kada stranci odu, ovi će se ljudi ponovo potući jer im je to u prirodi - zaključio je mladi roker. . ( A. P.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 01:59