ŽENE U S. ARABIJI

SAD: 'Podupiremo njihovu borbu da voze, ali nećemo se miješati'

Prošli je tjedan, nakon što su u listopadu žene prosvjedovale tražeći pravo na vožnju automobila, Washington kazao da podupire 'univerzalna prava' žena
 AFP

'Nije tajna da mi u Sjedinjenim Američkim Državama podupiremo jednakost za sve, bez obzira na rod, rasu, ili bilo koje druge karakteristike', rekao je američki državni tajnik John Kerry na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Rijadu. "Ali, do Saudijske je Arabije da donosi vlastite odluke i radi izbore u vremenu...“, dodao je.

Prošli je tjedan, nakon što su u listopadu žene prosvjedovale tražeći pravo na vožnju automobila, Washington kazao da podupire 'univerzalna prava' žena u Saudijskoj Arabiji na vožnju.

'JAO SI SVAKOJ KOJA NA ULICI ZATRAŽI PRAVO NA VOZAČKU' Saudijska Arabija brani ženama vožnju

'Podupiremo potpuno uključivanje žena u saudijsko društvo. Ljudi širom svijeta dijele pravo na okupljanje i mirno izražavanje svog mišljenja', kazala je glasnogovornica State Departmenta Jennifer Psaki.

'Dakle, svakako podupiremo njihovo pravo na vožnju automobila', izjavila je upitana o saudijskim prosvjedima 26. listopada, na dan kad su hrabre tamošnje žene sjele za upravljač i krenule voziti prkoseći klerikalnim vlastima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:56