DIPLOMATSKO PODBADANJE

RUSI TROLAJU AMERIKANCE NA TWITTERU Ambasada u Washingtonu objavila anketu: 'Koji američki konzulat u Rusiji bi trebalo zatvoriti?'

 
 REUTERS

Ruska ambasada u SAD-u pokrenula je anketu na Twitteru u kojoj pita svoje pratitelje koji bi američki konzulat Rusi trebali zatvoriti kao odgovor na odluku predsjednika Donalda Trumpa da protjera 60 ruskih diplomata i zatvori ruski konzulat u Seattleu, piše Independent.

Velika Britanija, Njemačka, Francuska i sad SAD zajedno su pozvali Rusiju da objasni napad nervnim otrovom novičokom na Sergeja Skripalja i njegovu kćer Juliju u Salisburyju. Njih dvoje još uvijek se nalaze u bolnici u kritičnom stanju.

U anketi su ponuđene tri opcije: američki konzulat u Vladivostoku, Sankt Peterburgu ili Jekaterinburgu. U glasovanju koje je trajalo 24 sata sudjelovalo je više od 12.000 ljudi od kojih je 45 posto bilo za zatvaranje konzulata u Sankt Peterburgu, a 35 posto za zatvaranje konzulata u Jekaterinburgu.

Na molbu da objasni ovakvu anketu iz ruske ambasade u Washingtonu nije bilo odgovora. Također, nije jasno hoće li rezultati glasanja doista imati utjecaj na odluku Moskve o zatvaranju američkih konzulata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 17:52