ŽRTVE U ČAST OLIMPIJADE

RUSI ČISTE SOČI OD PASA LUTALICA Ljubitelji životinja prebacuju ih u Moskvu da ih vlasti ne ubiju

To će biti najskuplje i najsigurnije Igre u povijesti – koštaju 50 milijardi dolara, a 40 tisuća vojnika i policajaca brinut će za sigurnost sportaša i navijača
 Robert Belošević / CROPIX

U crnomorskom ljetovalištu Soči za desetak se dana otvaraju zimske Olimpijske Igre . To će biti najskuplje i najsigurnije Igre u povijesti – koštaju 50 milijardi dolara, a 40 tisuća vojnika i policajaca brinut će za sigurnost sportaša i navijača.

Soči ništa ne prepušta slučaju. Žele se pokazati u najboljem svjetlu. Tako su nedavno počeli čišćenje grada od pasa i mačka lutalica. No, kako su te jadne životinje uglavnom usmrćivane, na noge se digla ruska javnost i ljubitelji životinja te su svojom akcijom zaustavili lov na jadne odbačene životinje.

Nakon pregovor s gradskim ocima, ljubitelji životinja su počeli sami loviti životinje, a zatim su ih otpremili u azile po Moskvi te im traže udomljenje. Danas je tako zadnja partija od 11 napuštenih pasa iz Sočija otpravljena novim vlasnicima u Moskvu.

Tako su zadovoljni svi standardi – Soči je oslobođen pasa lutalica, a ruski ljubitelji životinja udomili su i spasili na stotine pasa mačaka koje je čekala nimalo vesela sudbina kao žrtve u čast Olimpijskih igara

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 20:54