SUĐENJE STOLJEĆA

Ruby: Ljepotica koja će uništiti Silvija Berlusconija

ZAGREB - Sutra se u Milanu otvara sudski proces gdje je optužen Silvio Berlusconi (75), predsjednik Ministarskog vijeća Talijanske Republike. Tri sutkinje izabrane kompjutorskim ždrijebom - Carmen D'Elia, Orsola De Cristofaro i Giulia Turri - sudit će premijeru, optuženome za plaćeni seks s maloljetnicom (kažnjivo zatvorom od 6 mjeseci do 3 godine), te za iznudu prema policiji (zbog pritiska na policajce da tu istu damu puste iz pritvora kao navodnu Mubarakovu unuku, kažnjivo zatvorom od 4 do 12 godina).

Bude li Berlusconi osuđen, jedna od posljedica bit će i zabrana obavljanja javnih dužnosti, što znači smjenjivanje s položaja premijera, izbacivanje iz Parlamenta i iz stranke koju je osnovao. Ukratko: kraj političke karijere.

Žrtve tih kriminalnih čina su, smatra optužba, Karima El Mahroug (18), koju je vremešni premijer zlorabio kao maloljetnu prostitutku, te Ministarstvo unutrašnjih poslova, čiju je Kvesturu (policijsku upravu) u Milanu Berlusconi lažima natjerao da postupi protivno zakonu.

Posrijedi je, kao što je poznato, “afera Ruby“, po umjetničkom imenu (“Ruby Rubacuori“, tj. “Srcolomka“) Marokanke Karime El Mahroug koja je još kao maloljetnica bila višekratno gošća na Berlusconijevim tulumima u njegovoj privatnoj palači “Villi San Martino” u Arcoreu nedaleko od Milana, i za koju tužilaštvo smatra da je prostitutka. Zasad je izvan sumnje da je Berlusconi toj maloljetnici davao znatne svote novca i skupe predmete, a tužioci očito smatraju da je to bila protuusluga za seksualne usluge.

Berlusconi je osobno intervenirao da tu Marokanku puste iz policijske stanice kada je okrivljena za krađu 3000 eura od druge prostitutke, slagao je da je “Ruby” unuka tadašnjega egipatskog predsjednika Mubaraka, te je protivno odluci nadležne sutkinje za maloljetnike isposlovao da “Ruby” bude puštena i povjerena jednoj od njegovih ljubavnica Nicole Minetti, koja je smjesta “Ruby” predala “u nadležnost” registriranoj brazilskoj prostitutki Michelli Oliveira Conceiçăo Dos Santos.

Stopama diva

O Berlusconiju se zna praktički sve, pa čak i ono što se službeno “ne zna”: odakle mu početni kapital. O njegovoj žrtvi zna se malo, iako jest pod svjetlom reflektora otkako je afera buknula.

Štoviše, ove je godine debitirala na bečkom Opernom balu (onome na kojemu je bivši premijer Sanader prošetao svoj znameniti frak), jer ju je kao pratilju poveo bogati bečki poduzetnik Richard Lugner (78), poznat po tome što svaki put dovede neku znamenitu divu, poput Sophie Loren, Pamele Anderson, Andie MacDowell, Carmen Electre, Paris Hilton ili Dite von Teese. Austrijske novine su tvrdile da je mladoj prostitutki Lugner platio 40.000 eura za taj spektakl.

Laž o Ronaldu

Tako se Karima El Mahroug upisala među “celebrityje”, gdje ni prethodnih stoljeća nisu manjkale i prostitutke, ali su slavu stekle ipak i obrazovanjem i šarmom, poput Mlečanke Veronice Franco.

Možda i Karima El Mahroug ima šarma u osobnom kontaktu, ali teško ga je primijetiti na snimcima: naglašeni trbuščić i pomalo teretne noge, čak i na potpeticama, otromboljena (a ne senzualna) usna na prerano ostarjelu licu (uspješno je lagala da su joj 24 godine), ne čine je nekim za kim bi patili bilo srce, bilo novčanik. Vjerojatno raspolaže nekim vještinama, nimalo nepoznatima na Istoku (govorilo se da je baš njima uglata i tankousta Wallis Simpson uspjela obrlatiti milijunaša Simpsona, playboya Ciana i kralja Edwarda).

Naime, ako je vjerovati onome što je izjavila u istrazi i onome za što su istražitelji utvrdili i iz drugih izvora, Karima El Mahroug je samo od jednog klijenta (u čijoj je rezidenciji bila 13 puta u dva mjeseca) izvukla 187.000 eura (a možda čak 6 milijuna eura). Taj klijent bio je Silvio Berlusconi.

Tarifu je znala odrediti i na 500 eura, ili uslužiti petoricu u jednu večer za 4000 eura. Napokon, sve se to ne bi doznalo da nije našla za shodno curi kod koje je prenoćila nakon nekog tuluma, ukrasti 3000 eura. Novca joj, dakle, nikada dosta.

Iz transkripata njezinih telefonskih razgovora proizlazi da je Ruby bila uvjerena da će lani, za svoj 18. rođendan, od Berlusconija dobiti šest milijuna eura pod uvjetom da “ne kaže istinu” i da se “pravi luda”.

To je rekla prijateljici 29. listopada 2010., a slične tvrdnje iznosi u još sedam drugih razgovora (isto je njezin tadašnji dečko kazao njezinom odvjetniku). Drugo je pitanje je li ona taj novac zaista i dobila. Vidjet će se po tome kako će svjedočiti.

Ruby je 19. prosinca kroz razmjenu SMS-ova zahtijevala od agenta za prodaju nekretnina da joj nađe stan ne skuplji od 350.000 eura, objašnjavajući da joj ga “kupuje striko” i da bi za te novce stan morao biti dražestan.

Naravno, ne treba sve što ona kaže smatrati žeženim zlatom istine. Nedavno je svijet obišla njezina tvrdnja da je imala plaćeni odnos s nogometašem Cristianom Ronaldom. Precizirajući da je to bilo 29. XI. 2009., kad joj je bilo 17 godina. Upoznali su se u diskaču Hollywoodu, razmijenili brojeve mobitela, našli se i…

Kad se probudila, veli, nije ga više bilo, ali je na jastuku ostavio 4000 eura i poruku: “Nadam se da te neću zateći kad se vratim”. Što ju je silno uvrijedilo. List Libero, međutim, javlja da je, vrteći novine, lako ustanoviti da je Ronaldo i taj dan, i dan prije, i dan poslije bio u Madridu. A odande teško da je mogao doprijeti do skrovita mjesta u Milanu, sve da je dulji od Rocca Sifredija. Dakle, Ruby je slagala. Prema tome, i ostalo što kaže valja uzeti cum grano salis - ako nije potvrđeno i iz drugih izvora.

Dakle, čini se neprijepornim da je Karima El Mahroug rođena u Maroku 1. studenoga 1992., te da joj je rodno mjesto Fkih ben Salah, marokanski grad s oko 90.000 stanovnika, između Casablance i Marrakecha. Imala je, dakle, nepunih 11 godina kada se obitelj el Mahroug 1993. doselila u Italiju, na Siciliju, u obalski turistički gradić Letojanni blizu Taormine.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:23