BIBLIJSKA PRESUDA

RODITELJI SE IZBORILI ZA PRAVO DA IM SE DIJETE ZOVE 'MESIJA' Dobili napornu sudsku bitku

Nakon podužeg bizarnog sudskog natezanja sud u američkoj državi Tennessee u okrugu Cocke odobrio je roditeljima, sada osmomjesečnog dječaka da može koristi ime Mesija ( Messiah), javlja Sky News.

Naime, roditelji su se obratili sudu kada su htjeli razriješiti međusobnu razmiricu čije će prezime nositi dijete - majčino Martin ili očevo McCullough. Međutim, sutkinja Lu Ann Ballew obratila je pažnju na dječakovo ime te ih je iznenadila odlukom da sina ne smiju zvati tim imenom jer kako je kazala u obrazloženju – Mesija se može nazivati isključivo Isus Krist te da svojim imenom može vrijeđati osjećaje kršćanskog stanovništva.

Sutkinja je napomenula i da takvo ime može opteretiti dijete jer mu na leđa stavlja veliko breme imena koje možda neće moći ispuniti.

No, tada roditelji Jalleesa Martin i Jawaan McClough kreću u novu pravnu bitku – za ime sina.

Sudac okružnog suda Telford E. Forgety Jr. odbacio je presudu sutkinje Ballew kao "nekonstruktivnu" jer ukoliko oba roditelja "žele svoje dijete zvati tim imenom oni na to imaju pravo" te naglasio da je sutkinja povrijedila Prvi amandman.U njemu stoji da vlast ne smije "podržavati bilo koju religiju niti utvrđivati državnu religiju" te je time sutkinja blagoslovila pravo na ime Mesija.

Mali Mesija slobodno će se koristiti tim imenom, a u dokumentima će mu ponosno stajati - Messiah DeShawn McCullough.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 23:06