PARODIJA

REPUBLIKANCI I FOX NEWS NASJELI NA FORU Trump i Jeb Bush zgražali se nad izmišljenim primanjem 250 000 sirijskih izbjeglica u SAD

 AFP

Voditelj Fox Newsa Sean Hannity i jedan od kandidata za republikansku nominaciju na američkim izborima za predsjednika Jeb Bush, nasjeli su na lažnu vijest RealNewsRightNow.com. Satirični portal objavio je vijest da Barack Obama namjerava primiti 250.000 sirijskih izbjeglica u SAD.

Zamoljen od voditelja da komentira vijest, Jeb Bush se šokirao: "Ne možemo primiti 250 000 izbjeglica. Nikad nisam čuo za to i smatram da je logistički nemoguće!"

Na lažnu brojku nasjeo je i drugi republikanski kandidat, kontroverzni biznismen Donald Trump. Hannity je u intervjuu s Trumpom od 20.10. također spomenuo 250.000 sirijskih izbjeglica na putu u SAD, nakon čega je istu brojku ovaj citirao u ponedjeljak na svojem predizbornom skupu u New Hampshireu.

I dok će Trumpa teško uznemiriti činjenica da je citirao izmišljenu vijest, sigurno će ga uzrujati podatak da prvi put od kraja srpnja nije vodeći među republikanskim kandidatima za predsjednika u nacionalnim anketama. Vodstvo je preuzeo umirovljeni neurokirurg Ben Carson, sudeći po ispitivanju New York Timesa i CBS Newsa.

Carsona kao svojeg kandidata za predsjednika želi 26 posto anketiranih republikanaca, dok Trumpa želi 22 posto. Ipak, treba spomenuti da su rezultati unutar statističke pogreške kod uzorka u pitanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 10:50