TEŠKO STANJE

Rekordan broj novozaraženih u Njemačkoj, umrlih u posljednja 24 sata čak 813

Njemačka prvi put od početka pandemije ima više od 30.000 dnevnih zaraza koronavirusom
 Armando Babani/AFP

Njemačka prvi put od početka pandemije ima više od 30.000 dnevnih zaraza koronavirusom, objavio je njemački Institut Robert Koch (RKI) u petak.

RKI je objavio da podaci o zaraženima u petak uključuju 3500 slučajeva iz jugozapadne pokrajine Baden-Wuerttemberg koji iz tehničkih razloga nisu uvršteni u statistiku oboljelih od četvrtka.

U protekla 24 sata potvrđeno je rekordnih 30.277 slučajeva. Umrlih je 813, što je drugi najveći broj od ožujka.

Broj mrtvih u posljednje vrijeme raste, što je bilo očekivano obzirom na nagli porast zaraza.

Njemačka trenutačno bilježi veliki broj mrtvih pa je na vlastima pritisak da se što prije krene s cijepljenjem stanovništva.

Njemačka je od početka pandemije potvrdila više od 1,4 milijuna zaraza i 24.938 žrtava covida-19.

Njemačka je u srijedu uvela strože mjere zatvaranja nakon što djelomično zatvaranje, uvedeno početkom studenoga, nije uspjelo zaustaviti stalno rastući trend infekcija.

Prema novim mjerama većina trgovina bit će zatvorena, osim onih za najnužniju opskrbu i to će trajati najmanje do 10. siječnja. Škole su uglavnom zatvorene i prelaze na sustav škole na daljinu.

Na snazi je ograničenje okupljanja, s maksimalno petero ljudi iz dva različita domaćinstva. Ovo će pravilo u razdoblju od 24. do 26. prosinca biti ublaženo kako bi se omogućilo bližoj obitelji da zajedno proslavi Božić.

Prema djelomičnom zatvaranju koje je do sada bilo na snazi, nisu radili restorani i kafići, no mnogi su se prilagodili situaciji tijekom adventa nudeći hranu za ponijeti te kuhano vino.

Dok je restoranima omogućeno da nude hranu za van, zabranjeno je točenje alkohola na javnim mjestima, čime su ukinuti popularni improvizirani štandovi s kuhanim vinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 02:21